|
To są tylko suche staty, nie wskazujące na skuteczność piłkarza i faktyczny obraz jego gry.
-50/56 celnych podań (z czego 75% do tyłu, lub do boku - a tylko 25% trochę do przodu, czyli niewiele wnoszenia do ofensywy)
-4 podania w pole karne (ile z nich coś wniosło?)
-13/17 celnych podań do przodu (ile z nich było długimi, "diagonalnymi" podaniami, faktycznie uruchamiającymi skrzydłowych czy napastników, a ile podaniami do oczywistego, najbliższego partnera, tak tylko, żeby nie stracić piłki?)
-4/6 wygranych poj.defensywnych (oczywiście, pisałem, że nie czepiam się gry defensywnej Marca)
-5 przechwytów (oczywiście, pisałem, że nie czepiam się gry defensywnej Marca)
-6 strat (za dużo)
-2/2 wygrane poj.ofensywne
Jeszcze raz: nie czepiam się gry defensywnej Carbo, zwłaszcza w tym meczu.
Czepiam się nie Carbo, ale Markusa, który lubi naginać rzeczywistość pisząc, że Carbo zagrywał precyzyjne diagonalne piłki, które pozwalały szybko przenosić ciężar gry.
Otóż, nie.
Prawda jest taka, że Carbo jedynie próbował zagrywać precyzyjne diagonalne piłki, które mogłyby pozwolić szybko przenosić ciężar gry.
Z 13 celnych podań "do przodu" tylko co najwyżej dwa (czyli 15%) takie podania były faktycznie precyzyjnymi diagonalnymi piłkami, które pozwalały szybko przenosić ciężar gry.
Czy to dużo?
Dla Markusa dużo.
Dla FraMata - tak sobie.
A poza tym FraMat uważa, że Carbo jest nadal bezcennym dla Wisły zawodnikiem.
FraMat nie lubi tylko ślepego wychwalania bez dostrzegania tego, co można byłoby poprawić.
Co do Sukiennickiego - tak, masz rację, zapowiadał się dobrze, ale w ogóle się nie rozwinął - szkoda.
Co do niesłuchania Jopa przez Rudego, odpowiedz sobie sam, patrząc na to, co dziś robi Jop w meczach z drużynami grajacymi typową I-ligową młóckę, a co robił z nimi Rude.
Nadal jestem przekonany, że Rude lepiej by wyszedł na tym, gdyby dopuścił odpowiednio wcześniej możliwość, że są ludzie lepiej znający od niego specyfikę gry na I-ligowym froncie i rozwiązania, jakich należy szukać.
Ja, z tego fragmentu wysnułem wniosek, którym się podzieliłem.
Markus uważa inaczej.
Ma pełne prawo, ale tego prawa nadużywa do uwag ad personam, co jest słabe.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 02.10.2025 o godz. 10:38.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać
...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....
|