Jaroo1 napisał(a):

Tu nic nie pasuje w tych waszych wyjaśnieniach że Jop ma fara, czy czerpie z innych. Bo co do zasady inni to chuja zrobili i mieli w Wiśle pojedyncze dobre mecze/serie jak Soból, Rude w PP czy Moskal w PE. Natomiast Jop w każdym momencie przejęcia klubu, w starym sezonie, w nowym, ciągle idzie na średnią na top 1-2
|
Nie wiemy i nigdy się nie dowiemy, jaką średnią miałby Moskal, gdyby nie udział w pucharach i kadra została zamknięta miesiąc wcześniej. Rude i Sobol mieli z kolei zespół, z którego w Wiśle do dzisiaj niewiele zostało. Pożegnaliśmy bez żalu 15+ piłkarzy (nie chcę mi się liczyć). Nie ma porównania.
Nie za bardzo zależy mi na deprecjonowaniu tego co robi Jop (w ogóle tego nie chcę), ale nie sposób nie zauważyć, ze szczególnie teraz stosunkowo wcześnie zadbano z głową o szkielet kadry i zrobiono dodatkowe ruchy, które wydają się być bardziej jakościowe niż jeszcze rok czy 2 lata temu. Jeśli okaże się, że Bozić albo Omić wygrają rywalizację z dotychczasowymi pewniakami, okienko będzie można uznać za bardzo udane.