Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2025, 18:12
@s1mone - właśnie o to chodzi że masz totalnie spaczoną ocenę rzeczywistości. Krzyżanowski w obronie zagrał kilka katastrofalnych meczy, w każdym kryje na radar, biorą go na zamach, często w ogóle nie ma go tam gdzie powinien... Wynik nie ma tutaj znaczenia, tak jak to że zwykle rywale słabości Krzyżanowskiego nie wykorzystywali.

Dlatego napisałem że jeden cymbał to wymyślił, a teraz bezrefleksyjnie powtarzacie.

Oglądałem mecz z Pogonią. Kojarzę jak wtedy grali.

To nie jest tak że ja Krzyżanowskiego prześladuję bo jest Polakiem, ale nie będę zamykał oczu na jego frajerstwo w defensywie tylko dlatego bo jest młodzieżowcem. Gramy o awans.

To tak samo jakby oceniać wysoko postawę Sukiennickiego bo i tak mecze z nim w składzie wygrywamy. Tylko że wygrywamy je mimo jego gry, a nie dzięki. Krzyżanowski przynajmniej ma atuty ofensywne, dlatego wolałbym go oglądać na skrzydle.

Z tyłu Krzyżanowski to wypisz-wymaluj drugi Wachowiak. Z przodu na szczęście wygląda naprawdę dobrze. Może się z czasem bronić nauczy (wątpię), ale nas nie stać na eksperymenty. Jesteśmy za bardzo zadłużeni.

Więc - odkładając na bok wasze paranoje n.t. młodych Polaków i ich prześladowców - może jednak głosy żeby nie wychodzić na Śląsk ze słabym lewym obrońcą - na zasadzie "jakoś to będzie" - nie są tak całkiem niemerytoryczne? Z doświadczenia wiem że zwykle "jakoś" nie znaczy "dobrze".
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.08.2025 o godz. 18:26.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując