Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2025, 12:53
Cytat:
Odważna teza. Napisz, proszę, ile zarabia Rodado (przyznam, że nie mam pojęcia) i ile według Ciebie powinien maksymalnie zarabiać, żeby to nie było przepłacanie.
Według tego co gdzieś w mediach przecieka to około 50 tys zł miesięcznie. Wydaje mi się, ze żaden zawodnik w klubie, który siedzi czwarty sezon w I lidze i jest tak zadłużony nie powinien zarabiać tyle żeby tworzyć jakieś kominy płacowe.
Czy jest przepłacony? Może źle napisałem. Na pewno zarabia dużo i jeszcze jest tak, że mimo, że kontrakty podpisuje na kilka lat to co roku ma podwyżkę żebyśmy go zatrzymali w klubie. Przy braku awansu i sytuacji gdzie on powyżej np 23 bramek w lidze w sezonie nie wychodzi, to jest to działanie ponad miarę obecnej Wisły żeby co roku kontrakt podwyższać.

Tak czy siak nie o tym mowa. Chłop zostaje w Wiśle po prostu dlatego, że tu dostaje co raz większą kasę i dlatego, że zapewne nie miał lepszego kierunku niż Polska i Kraków. Tu się jego rodzina dobrze czuje, tu wie na czym stoi prywatnie i zawodowo więc jemu to miejsce pasuje i pewnie jak będzie awans to pensja pójdzie mega do góry. Robienie z tego romantycznej historii, że on tu zostaje dla Wisły jest śmieszne. CHłopu tu wszystko pasuje więc został, także markus się po prostu ośmiesza po raz kolejny idealizując Hiszpanów

Cytat:
I dlatego drużynę, która ma się zgrywać i dobrze grać w piłkę buduje się na tych drugich. Na tych pierwszych można najwyżej otworzyć kram z piłkarzami na jarmarku. Taka smutna prawda. Mimo wszystko mam nadzieje, że nasi młodzi trochę w tej Wiśle pograją, ale historia nie napawa optymizmem.
Praktycznie każdy klub buduje na graczach starszych a nie młodzieży - chyba, ze mówimy o jakichś wyjątkach ale też każdy ogarniety klub wstawia do składu młodych, rozwija ich, promuje i na nich zarabia. A raczej na takich zarabia się najwięcej i naszybciej. Żeby zarobić na innych to trzeba na prawdę mieć ogarnięty skauting i szybko wyławiać z rynku okazje, najlepiej jak najmłdoszych graczy.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 21.08.2025 o godz. 12:58.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując