Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.08.2025, 10:36
Dla mnie Krzyżanowski był jednym z najlepszych graczy na boisku.

Ma młody gazicho i świetny przegląd pola, a co najważniejsze potrafi zagrać dokładną piłkę w pełnym biegu w tłoku. To już go wyróżnia na tle naszych poprzednich wynalazków. My gramy bardzo podobnie do tego co graliśmy w zeszłym sezonie - różni nas dokładność podań w 3 tercji i skuteczność. Na tą dokładność podań składa się m. in. wyraźny postęp Kuziemki, Dudy i Krzyżanowskiego.

Wiadomo Krzyżanowski w obronie jest słabszy niż w ofensywie, ale dziś znów nie był naszym najsłabszym defenzorem (hello Wiktor o/), nawet jak coś sknocił to w niegroźnych sektorach czy sytuacjach. Np. w poprzednim meczu zagrał profesurę a chwalony tutaj (nie bez powodu) Lelieveld zagrał dużo gorszy mecz w defensywie niż Krzyżanowski w jakimkolwiek meczu w tej rundzie. Generalnie Krzyżan bardzo się rozwinął i to nie jest ten sam chłopak, który grał za Rudego.

Dalej mamy Kuziemkę..... no kuźwa profesura. Wszystkie podania w punkt, nawet jak strzelał to mu wyszła genialna asysta. Zaraz będziemy mieć po niego kolejkę chętnych, bo robi młody wejście smoka w stylu Błaszczykowskiego. Wiadomo gra ligę niżej i trzeba o tym pamiętać, ale ja i tak zbieram szczenę z podłogi oglądając tego dzieciaka. Chapeau bas.

Z przodu oczywiście Rodado i już nawet nie zamierzam się nad nim rozpływać. Pan kapitan pełną gębą i super piłkarz. Za jego plecami Ertlthaler, który jest jak żywe srebro i wszędzie go pełno, z boku ciągle schodzącydo środka Fred robiący autostradę Krzyżanowskiemu i to po prostu działa rewelacyjnie.

W środku pola dwóch gości co umie w rozegranie piłki i wyjście spod pressingu i się zrobiła maszynka do wygrywania )) Mam nadzieję, że podtrzymamy taką grę w meczu ze Śląskiem!
Odpowiedz cytując