Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.08.2025, 11:49
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Ja może trochę pesymistycznie ale czym te 4 mecze Kuziemki w pierwszej lidze różnią się od dobrych meczy Starzyńskiego w ekstraklasie czy Sukiennickiego rok temu w eliminacjach do Pucharów ? Dla mnie niczym.
Więc ja mimo że się cieszę że fajnie gra to nie mam wzwodu bo nauczony tym że młodzi szybko tracą wigor dość ostrożnie podchodzę do tego hypu.

Serio pytasz? To ci odpowiem.

Liczbami.

Pomijam że Sukiennicki to drewniak który piłki nie prowadzi tylko ją goni przed sobą, zwykle z marnym skutkiem, a Starzyński to ....uś pozorujący grę, ale Kuziemka już w tamtym sezonie miał dobre zagrania. Teraz te zagrania przekładają się na liczby dzięki wysokiej formie i jakości Duarte, Rodado i Erthalera.

To też jest element układanki - żeby młodego wypromować trzeba go wkomponować w dobrze działający mechanizm.

Sam tonuję nastroje bo niektórzy już bredzą o drugim Błaszczykowskim, ale chłopak zaczyna mieć realny potencjał sprzedażowy.

A Sukiennicki nie ma liczb nie z powodu spisku przeciw niemu, po prostu nie umie nic sensownego, wychodzi mu jedno zagranie na kilkadziesiąt. Do tej pory jedyne co wypracował to rożny dla Grodziska po którym padła bramka - i to jest jego wina, bo Wisła unikała dawania im SFG w okolicach pola karnego z uwagi na ich warunki fizyczne...

To nie jest tak że w tym i poprzednim sezonie Sukiennickiego masowo okradano z asyst z powodu nieskuteczności. W ostatnich czterech meczach miał jedną udaną centrę - jak się wywrócił i piłka trafiła do Zwolińskiego. Tyle.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.08.2025 o godz. 11:57.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując