Wyświetl pojedynczy post
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.08.2025, 10:31
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To jest klucz którego forumowe oszołomy nie rozumieją. Dla nich stwierdzenie że Sukiennicki i Broda są do dupy i żeby takich paralityków nie trzymać w składzie jest równoważne temu żeby nie brać żadnych Polaków do składu. Tyle że rynek u nas jest tak płytki że każdy ogarnięty piłkarz z renomą chce mieć kontrakt minimum 60 tys. miesięcznie.

Jakby nas jeszcze było stać - bo miasto zapłaci z kieszeni podatnika - ale nie, my funkcjonujemy w zupełnie innych warunkach niż taki Śląsk, Zabrze czy Płock... I to jest coś czego takie cymbały nie ogarniają.
Są Polacy lepsi niż Lieleveld czy Ernhalert, tyle że zdecydowanie nie w naszym zasięgu finansowym.

Z drugiej strony - wszyscy młodzi piłkarze którzy coś tam grają są wyszkoleni u nas. Nie dlatego bo tak świetnie szkolimy, po prostu nikt nam nie sprzeda prawdziwego talentu za drobniaki na jakie nas stać. No to zbieramy Młyńskich, Starzyńskich i Olejarki, tylko pytanie - po co? Wszyscy odejdą co najwyżej za porozumieniem stron.

W tamtym sezonie pisałem że lepiej stawiać na Kuziemkę niż sprowadzać takich Sukiennickich. Ci co z tego szydzili są tutaj.
Ja może trochę pesymistycznie ale czym te 4 mecze Kuziemki w pierwszej lidze różnią się od dobrych meczy Starzyńskiego w ekstraklasie czy Sukiennickiego rok temu w eliminacjach do Pucharów ? Dla mnie niczym.
Więc ja mimo że się cieszę że fajnie gra to nie mam wzwodu bo nauczony tym że młodzi szybko tracą wigor dość ostrożnie podchodzę do tego hypu.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując