Wyświetl pojedynczy post
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.08.2025, 11:41
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
adam_09 no zupełnie się nie zgodzę, trener ma mieć wyniki a nie wiedzę czy dobra bajerke. Dobry trener jest tylko wtedy jak ma wyniki. Jak mu brakuje wyczucia w czymś albo dotarcia do zawodników to może niech tak jak Rude zostanie przy analizowaniu i byciu jednym z trenerów w klubie, a nie tym głównym i wtedy może by robił robotę perfekcyjnie.
Póki co Rude sobie nigdzie nie poradził więc trener z niego żaden. W Wiśle niby napisał raport na 80 stron o klubie i co, nie ogarnął taki analityk i fachman, że tu sobie nie poradzi albo co jest w klubie potrzebne aby wyniki były? No i co najważniejsze, uciekł jak szczur po pół roku co też jest oznaką, że to żaden trener bo się po prostu obsral.

Jeśli on by cokolwiek ogarniał na jakimkolwiek poziomie to by w lidze nie zrobil 10 miejsca, nie punktował jak Wuja czy Sobol, tylko lepiej. Nie chcę z Jopa robić Boga trenerki bo jeszcze długa droga przed nim ale póki co ten gości jawi się jako jedyny trener w Wiśle od dawna, który coś ogarnia. Umie wygrywać ładnie mecze, drużyna strzela dużo bramek, w tamtym sezonie gra była brzydka ale z kolei skuteczna itd Póki co to jest ujma dla niego zestawiać do z Rude, bo to jest inna półka i nie ma co wymyślać, że może Rude to jednak poziom Jopa.
Zgoda, tak jak napisałem wyżej. W Wiślę - ani z tego co prześledziłem jego dokonania na szybko w innych klubach - się nie sprawdził póki co i z tego punktu widzenia czas pod jego batutą był czasem straconym. Trochę już wiosen mam na karku i to pozwala mi spojrzeć na sprawę jeszcze z innej strony. Trenerka podobnie jak inne dziedziny życia bądź biznes ma to do siebie, że czasem trzeba być w dobrym miejscu o dobrym czasie. Już nieraz widziałem przykłady gdzie ten sam menager / leader nie sprawdził się w jednym miejscu a zrobił dobre wyniki gdzieś indziej. A to ciągle ta sama osoba była. W Wiśle Rude się nie sprawdził. Tutaj pełna zgoda. A czy ma kompetencje żeby się sprawdzić gdzieś indziej ? Czas pokaże. Póki co to świat trenerki go weryfikuje tak samo jak Sobola.
Odpowiedz cytując