Jaroo1 napisał(a):

Wilczek, ty lepiej rób Jop watch 2025/2026 i nie ........ Jakby Rude miał takie wyniki to byś mu właśnie lizał pałę, a tu tak zachowawczo coś, żadnych statystyk nie prowadzisz żeby Jopa porównać z Moskalem czy Rude. Słabo coś
PS mnie to rozwala jak te wszystkie bałwany pokroju Markusa, Lesia czy wolfyego tu się spuszczali nad Rude, że co to za trener przyszedł, młody zdolny (niczym opis Dudy xd), później sobie wmawiali jak on rozwija graczy, analizy robili, przykłady podawali jak to pod nim Wisła gra dobrze, jak młodzież się nauczyła grać. Ja pierdziele, jak można być takim idiota... Przyszedł Jop znikąd, powoli sobie pracuje, widać że dziesięć razy bardziej ogarnięty od tego szczura i bajkopisarza Rude jest, pod nim pilkarze praktycznie wszyscy się rozwinęli, każdy zrobił progres, ten kto nie zrobił to albo go już nie ma albo dogorewa na ławce czy poza składem, transfery robione z sensem, piłkarze tak dobierani żeby wnosili wartość. I co? I ....a cicho, wolfy, Markus i lesiu jakoś nie analizują jakiego mamy super trenera, jak każdy wie rozwinął i że to dzięki Jopowi wszystko. Masakra jak można być taka szmata antypolska, tylko dlatego, że trenerem jest Polak a nie jakiś ich pan z zagranicy, oczywiście najlepiej z zachodu bo my som sto lat za nimi
|
Zgoda, punktujemy i radzimy sobie dobrze. Na pewno lepiej niż za Rude ale należy też mieć na uwadze, że życie nie jest czarno - białe. Nie chce mi się szukać po twardych danych i robić przekrojowej analizy ale może być też tak, że Rude jakąś tam wiedzę teoretyczną ma ale nie umie jej sprzedać zawodnikom, wykorzystać w praktyce i źle wybiera też "projekty" pod swoją filozofię futbolu. Coś co się sprawdza w symulacjach komputerowych i miałoby rację bytu w profesjonalnej lidze z profesjonalnymi zawodnikami to nie działa w takiej lidze jak polska gdzie na łatce młodego talentu przejedziesz do 26 roku życia z niezłymi już zarobkami co skutkuje tym, że zawodnik ma wywalone na wysiłek i zagraniczną karierę. Jeśli Rudego koncepcją było asymetryczne ustawienie z wahadłowym tyrającym cały mecz to potrzebuje on profilu zawodnika, którego nie było, nie ma i nie będzie w polskiej lidze. A, że pozostaje on wierny swoim przekonaniom to może notować wyniki jakie notuje w swojej karierze trenerskiej.