s1mone napisał(a):

|
Oczywiście, że każdy Hiszpan gra gorzej w warunkach do jakich nie jest przyzwyczajony.
|
A ten dalej walczy z faktami i rzeczywistością nazywając ją manipulacją.

Skoro tak, dlaczego nie potwierdziło się to w meczach o których pisałem, na przykład na mrozie z GKS, gdy Baena rozgrywał jeden ze swoich najlepszych meczów w Wiśle? Dlaczego nie potwierdziło się, gdy Carlitos szalał w meczu ze Śląskiem, a Fernandez na przykład w lutowym meczu z Odrą Opole w 2023 r.? Dlaczego Goku jeden ze swych najlepszych meczów w Wiśle rozegrał w grudniu z Łęczną, strzelając wówczas 2 gole? Dlaczego mimo niskiej temperatury i zimna Rodado jak gdyby nigdy nic 17 grudnia 2023 roku załadował 2 bramki Polonii Warszawa i tradycyjnie grał na wysokim poziomie?
Może dlatego, że twoja teza o automatycznym spadku jakości ich gry na skutek niskiej temperatury jest po prostu zwykłą bzdurą, nie mającą żadnego potwierdzenia w faktach?
Takich przykładów związanych z Hiszpanami grającymi również w innych klubach czy niegdyś z Kalu Uche i Mauro Cantoro są dziesiątki. Ale broń sobie swojej teoryjki dalej
s1mone napisał(a):

|
Doczepiłeś się tego jak rzep psiego ogona, jednocześnie praktycznie ignorując, że drużyna za czasów Rude zawiodła, a była budowana wg twojej koncepcji, a ta Jopa daje radę będąc zbudowana wg mojej
|
Kolejna demagogia i bzdura. Drużyna budowana wedle Twojej koncepcji i dodatkowo jeszcze z polskim trenerem położyła rundę jesienną w sezonie 2022/23, kończąc ją na dziesiątym miejscu w tabeli, co sprawiło, że później nie udało się już tej straty odrobić drużynie, która została stworzona przez Kiko, pomimo iż spisywała się znacznie lepiej.
Później drużyna zmieniana jak twierdzisz wedle Twojej koncepcji i z 2 polskimi trenerami przegrała ostatni sezon i poniosła klęskę w zmaganiach o powrót do ekstraklasy bez jakiegokolwiek sukcesu choćby tylko w Pucharze Polski. Ta koncepcja przyniosła dramat również Moskalowi.
A w jeszcze szerszym wymiarze przynosi dramat sportowy i załamanie wielu innym polskim klubom, na czele z tymi wymienianymi poprzednio przeze mnie, jak Ruch, Chojniczanka, Zagłębie Sosnowiec i wiele wiele innych. Ile z nich zdobyło ostatnio Puchar Polski lub grało w europejskich pucharach?
Tak w rzeczywistości dawała sobie radę długofalowo drużyna budowana niby według Twojej koncepcji i taki ona ma wymiar dla przytłaczającej większości wymienianych przeze mnie klubów. Dalej sobie to wypieraj.