mazo napisał(a):

Wytłumaczy mi ktoś może o co chodzi z tym ciągłym narzekaniem na stadion?
Budowa nowego obiektu to minimum 600mln i nie ma gwarancji że będzie zarabiał, duże koncerty są głównie w Warszawie zagranicznych gwiazd na Narodowym i to się nie zmieni.
Nawet jak jest dopłacanie 5-6 milionów to minie 100(sto!) lat dopóki wyrówna to koszty budowy nowego obiektu. Mamy stadion który moim zdaniem jest idealny pojemnościowo. No serio nie rozumiem jechania ciągłego po tym stadionie, szczególnie jak dopiero co miał solidną renowację.
|
No nie do końca tak jest. Weź przykład Tauron Areny. Moim zdaniem - zbudowanej na próbie min. 10 wydarzeń - ta arena się nie nadaje na wydarzenia muzyczne. Pogłos, lokalizacja miejsc siedzących i jeszcze mnóstwo innych czynników powoduje, że jak mam iść tam na koncert to mi słabo. Uważam, że kasa wyrzucona w błoto. Chociażby z tego powodu funkcjonalny stadion piłkarski dałby lepszą alternatywę. Generalnie chodzi o to, że obecny stadion użytkowany przez WK powoduje, że np. nie wjadą większe samochody na płytę z towarem, pomieszczenia biurowe i instalacje uniemożliwiają ich efektywne zagospodarowanie ( po co Ci biuro za rynkową stawkę najmu jeśli na połowie powierzchni masz skosy takie, że nie dasz tam biurka, nie zrobisz sali konferencyjnej itd. ). Nie ogarniesz też dobrego kateringu bo instalacje są jakie są ( wyciągi, kanały wentylacyjne, szachty itd. ).