Wyświetl pojedynczy post
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.08.2025, 16:59
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Ja uważam Rude za słabego trenera, który totalnie poległ na głównym zadaniu w Wiśle. To, że wygrał PP po rozpaczliwym rzucie wolnym z 60 metrów w ostatnich sekundach podstawowego czasu gry tego nie zmieni.
Żeby nie było - doceniam zdobycie PP, ale było to tylko otarcie łez po kolejnym, straconym sezonie.
Po niezwykle udanym czasie w Wiśle jakoś żaden renomowany klub się po niego nie zgłosił, wylądował na jakimś piłkarskim zadupiu. Jakim cudem nikt nie poznał się na jego talencie?
Po raz kolejny przypomnę, że PP zdobyli Rude, Sobolewski i Jop. I poza fartami na boisku nie wiem czy nie największym były właśnie rotacje na ławce w trakcie kampanii. Mam autentyczne wątpliwości czy pod wodzą Alberta przeszlibyśmy Lechię, Polonie i Stal Rz. Tak samo jak mam wątpliwości czy pod wodzą Sobola/Jopa pokonalibyśmy trzech ekstraklasowiczów.

A sam Albert? Tu również się powtórzę. Trener, którego drużyny potrafią zrobić wynik ponad stan z zespołami teoretycznie lepszymi, jednocześnie często mają problem z udowadnianiem na boisku roli ewidentnego faworyta. Tak było w Kostaryce, Hiszpanii oraz Polsce i fakt, że zdecydował się na pracę z może nie słabeuszem, ale niewątpliwym underdogiem drugoligowych rozgrywek w Danii wygląda na bardzo świadomą decyzję i idealnie wpasowuje się w jego profil.
Odpowiedz cytując