Wyświetl pojedynczy post
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.07.2025, 19:03
Pół miliona euro za Dudę to byłaby bardzo dobra oferta. Kwota nie budzi u mnie zaskoczenia, bo mówimy o młodym Polaku z prawie setką meczów na poziomie 1.Ligi/PP i tak już ten rynek wygląda, płaci się za potencjał (tak, wiem, że spora grupka z forum pozbyłaby się go za 10x mniejszą kwotę i też byłaby happy). W naszej sytuacji finansowej i porównując to do sprzedaży Zwolińskiego - szkoda, że tej oferty nie przyjęliśmy, bo za część tej kwoty można ściągnąć kogoś lepszego.

W porównaniu do sprzedaży Zwolińskiego są jednak pewne różnice:
- Zwoliński zarabiał dużo więcej od Kacpra,
- miał tylko rok do końca kontraktu,
- jest Rodado do gry na jego pozycji, więc pierwszy skład nie ucierpi.

Tak sobie mógł to dedukować JK.

Bo w momencie pojawienia się oferty GKS-u, w środku pola mieliśmy tylko Dudę z Erthlhalerem i Carbo, który ma na głowie urodziny dzieciaka i nie wiadomo, jak duży wpływ będzie to miało na jego grę (a miało wpływ na przerwę w treningu). James dopiero wraca do treningów z drużyną (dla wszystkich myślących, że gość bez odpowiedniego przygotowania fizycznego wskoczy do skladu i będzie grał tak, jak na wiosnę - przypomnijcie sobie, jak beznadziejnie wyglądał Fred na jesieni, kiedy to trafił do nas z przedłużonych wakacji).

Saga transferowa z Ormiciem potrwa dopóki ten nie podpisze kontraktu z innym klubem, a my nie wiemy, kim jeszcze się interesujemy i jak daleko jesteśmy od dokonania transferów. Bo mam nadzieję, że i bez sprzedaży Dudy ściągniemy do zespołu defensywnego pomocnika.
Odpowiedz cytując