Peter Moore w talkSPORT:
âChcę przywrócić Wisłę na miejsce, które jej się należyâ
https://x.com/Chlopak1906/status/1943390055894024644
Peter Moore napisał(a):
W Krakowie jest studio gier wideo, któremu pomagam. Byłem tam jakieś cztery lub pięć tygodni temu i spotkałem się z Jarosławem Kolewskim, który jest właścicielem Wisły Kraków, poszedłem na stadion, spędziłem z nim trochę czasu. Byłem pod wrażeniem jego wizji klubu, podstawowej infrastruktury stadionu, historii Wisły jako klubu, który przez wiele, wiele lat był europejskim pretendentem, przeszedł przez trudne czasy, co obecnie robi wiele klubów średniej klasy ligi europejskiej. I nie chcę klubów, które tak wiele znaczą dla społeczności, Wrexham jest taki sam, Liverpool jest taki sam na wielką skalę, które znaczą tak wiele dla fanów, aby zostały w tyle. Spędziłem więc dużo czasu na rozmowach z Jarosławem i zgodziliśmy się, że być może mogę wnieść jakąś wartość dodaną i dołączyłem do grupy właścicielskiej jako doradca i partner kapitałowy i zamierzam pomóc im jak najlepiej wrócić tam, gdzie jest ich miejsce i dać ludziom w pięknym Krakowie powód do wiary, powód do powrotu tam, gdzie kiedyś byli. Awans jest dla nich bardzo możliwy w tym sezonie i to jest nasz cel.
Cieszę się więc, że mogę dołączyć do klubu. Cieszę się, że ktoś w moim wieku wciąż może oddać to, czego potrzebuje klub i czego potrzebują ludzie, a dla mnie zawsze chodzi o piłkę nożną i zdobywanie trofeów, ale ważniejsze jest podnoszenie ludzi poprzez piłkę nożną i to właśnie będziemy robić w Wiśle Kraków.
|