Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.07.2025, 11:03
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Tyle że on nie gra na pozycji skrzydłowego. U nas LP nie istnieje w praktyce.

Heatmapa w każdym meczu to dowodzi. On wielokrotnie znajduje sie na pozycjach do strzału z pierwszej pilki.

Myślę natomiast że w zależności jak Jop ustawi pomoc, to będziemy mieć pełną wymienność pozycji miedzy Erthalerem, Duarte, Duda, co przy wczesniejszej grze z Igbekeme nie bylo zbyt możliwe.

Mam jeszcze nadzieję, że jesli dojdzie do odejscia Rodado, to zawodnik który przyjdzie za niego nie będzie ustawiany w parze ze Zwolinskim, bo taki uklad jaki funkcjonował zwyczajnie sie nie sprawdzał.
Przecież Igbepeme ma lepsze podanie i drybling (samym przyjęciem gubi krycie), tylko strzał mają taki sam. Nie widzę tutaj żadnej poprawy, Duda w ofensywie jest gościem który kończy większość akcji złym podaniem albo złym strzałem.

Co innego gdyby za Dudę grał Eithaller, który w meczach jakie oglądałem (a było ich kilka poza meczami GKS-u z Wisłą, ale nie na tyle żeby mieć wyrobione zdanie) pokazywał smykałkę do gry ofensywnej.
Inna sprawa na ile się to przełoży na grę u nas, gdzie z konieczności jest bardzo dużo gry w ataku pozycyjnym.

Ale pisanie jak to teraz z Dudą poszalejemy w ofensywie, bez tego hamulcowego Igbekeme to jest klasyczny objaw desperacji. To ten sam sposób myślenia który prezentowałeś przy odejściu Fernandeza, Muli czy Goku - następcy byli znacznie słabsi a gra się nie poprawiła, tylko pogorszyła.

Tutaj zastępujemy dobrego zawodnika bardzo słabym i bezproduktywnym, pomijając jakąś nagłą przemianę Kacpra to chu z tego będzie a nie dobra gra i wymienność pozycji. On jest po prostu słaby, nie ma liczb bo niemal wszystko psuje.

P.S. Heatmapa Duarte wyglądała jak wyglądała bo rolę lewoskrzydłowego pełnił de facto Mikulec.
Po odejściu Rodado nie zostanie żaden z zawodników którzy coś sensownego robili w ofensywie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.07.2025 o godz. 11:26.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując