stary dziad napisał(a):

Mamy się bać czy mieć nadzieję?
Prezesek gra na siebie czy dla dobra klubu?
|
ja nie wiem, ale myślę że warto od czasu do czasu sobie przypomnieć, że Wisła dla Jarka nie jest celem, tylko środkiem
scenariusz hiszpański to założenie spółki w której zarządzie są Moore i wiceprezes Cadiz (oraz przedsiębiorca z branży "nowych technologii") Contreras, która w opcji minimum będzie sama zarabiała na darmowej dzierżawie miejskiego stadionu i eventach, w których będzie mogła wykorzystywać nazwę i znak Cadiz CF
Nomadar w swoim wniosku S-1 wymaganym do obrotu akcjami w USA podaje tak:
Cytat:
|
Since 2022, Cádiz CF has offered an educational program in partnership with and through institutions across the United States, Canada, and Europe. This program, which we refer to as the High Performance Training Program (the âNomadar HPTâ), is designed for young athletes both under and over 18 years of age, to study, live, and immerse themselves in an elite soccer program.
|
i tak dalej, i tak dalej - my na program edukacyjny dla młodych gwiazdek futbolu nie mamy ani infrastruktury, ani szkolenia, ani gruntów pod tak ambitne inwestycje (lub ich wizualizacje) dlatego myślę, że możemy pójść bardziej globalnie z wykorzystaniem big data i "AI" w skautingu, analizie piłkarskiej, zarządzaniu klubem itp.
czy z zasobami Jarosława i przy pomocy Moore'a taka spółeczka albo samo Synerise mogłoby się znaleźć na mapie poważniejszych firm w tej branży za oceanem? jasne że jest taka szansa, kto by nie spróbował
czy mogłaby służyć do innych celów już po dopływie kapitału do klubu? no pewnie