krysztal napisał(a):

Ale tam są farmazony,ale tam są kwiatki.
Miałem wklejać jakieś cytaty ale cały wywiad jest tak absurdalny,że szkoda na to czasu.Gość jest .......nięty....
|
Ja bym tak nie napisał. To jest tekst idealnie skrojony pod odbiorcę-przygłupa. Niby żadnych konkretów ale sugestie wielkich rzeczy czekających za horyzontem są. Łatwo się wykręcić w razie czego a mało lotna część gawiedzi czyta z wypiekami na twarzy. Zobaczysz, że taki Drozd czy pepe wyciągną z tego wywiadu mnóstwo super pozytywnych wniosków.
Generalnie akurat ta ściema jest prowadzona wzorcowo. Znacznie lepiej niż mit o AI. Najpierw było parę tekstów o eksperymencie z którego nie wiadomo co wyjdzie. Potem podgrzanie atmosfery uczynnymi dziennikarzami i Xowiczami. Teraz grzanie osobiste bo trzeba odpowiedzieć na zadane pytania. Jak coś z tego będzie to Wielki Wódz przeprowadził ten projekt. Jak nic nie będzie to przecież od początku jasno mówił, że to tylko eksperyment a temat się podgrzał sam bez jego udziału.
Fenomenalny jest fragment o samej transakcji. Nic nie mogę powiedzieć, ale każdy zna cenę nominalną. Znów zero konkretu bo to można dowolnie zinterpretować ale jeden z drugim już za moment będą szczytować, że wielki Peter Moore wycenił klub po nominale czyli ponad 80 baniek. Wg mnie to bzdura i dostał te akcje za darmo. Gdyby chciał coś płacić to by wpłacił do klubu a nie Królewskiemu, Błaszczykowskiemu i Łanoszce, którzy się zrzucili na te 5%.
W materiale są dwa konkrety.
Po pierwsze już wiemy, że zgodnie z oczekiwaniami osób co najmniej średnio lotnych, do klubu nie trafiła ani jedna złotówka a na 5% zrzuciła się proporcjonalnie ww. trójka a więc jak łatwo policzyć Królewski pozostanie większościwym z 50,5% akcji.
Po drugie potwierdził szacunki robione tu na forum, że dług do spłacenia to 45 milionów. Oczywiście nie dodał, że jest jeszcze właścicielski na 35 milionów ale my wiemy i sobie wpisujemy 80 milionów realnego zadłużenia na koniec sezonu 24/25. W dwa i pół roku pomimo wpływów z PP i europucharów zwiększył zadłużenie klubu o 30 baniek. Mistrz!