Wyświetl pojedynczy post
BCGorlice
Senior Member

Od: 06.2023

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.07.2025, 01:12
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Ale tam są farmazony,ale tam są kwiatki.
Miałem wklejać jakieś cytaty ale cały wywiad jest tak absurdalny,że szkoda na to czasu.Gość jest .......nięty....
Ja bym tak nie napisał. To jest tekst idealnie skrojony pod odbiorcę-przygłupa. Niby żadnych konkretów ale sugestie wielkich rzeczy czekających za horyzontem są. Łatwo się wykręcić w razie czego a mało lotna część gawiedzi czyta z wypiekami na twarzy. Zobaczysz, że taki Drozd czy pepe wyciągną z tego wywiadu mnóstwo super pozytywnych wniosków.

Generalnie akurat ta ściema jest prowadzona wzorcowo. Znacznie lepiej niż mit o AI. Najpierw było parę tekstów o eksperymencie z którego nie wiadomo co wyjdzie. Potem podgrzanie atmosfery uczynnymi dziennikarzami i Xowiczami. Teraz grzanie osobiste bo trzeba odpowiedzieć na zadane pytania. Jak coś z tego będzie to Wielki Wódz przeprowadził ten projekt. Jak nic nie będzie to przecież od początku jasno mówił, że to tylko eksperyment a temat się podgrzał sam bez jego udziału.

Fenomenalny jest fragment o samej transakcji. Nic nie mogę powiedzieć, ale każdy zna cenę nominalną. Znów zero konkretu bo to można dowolnie zinterpretować ale jeden z drugim już za moment będą szczytować, że wielki Peter Moore wycenił klub po nominale czyli ponad 80 baniek. Wg mnie to bzdura i dostał te akcje za darmo. Gdyby chciał coś płacić to by wpłacił do klubu a nie Królewskiemu, Błaszczykowskiemu i Łanoszce, którzy się zrzucili na te 5%.

W materiale są dwa konkrety.

Po pierwsze już wiemy, że zgodnie z oczekiwaniami osób co najmniej średnio lotnych, do klubu nie trafiła ani jedna złotówka a na 5% zrzuciła się proporcjonalnie ww. trójka a więc jak łatwo policzyć Królewski pozostanie większościwym z 50,5% akcji.

Po drugie potwierdził szacunki robione tu na forum, że dług do spłacenia to 45 milionów. Oczywiście nie dodał, że jest jeszcze właścicielski na 35 milionów ale my wiemy i sobie wpisujemy 80 milionów realnego zadłużenia na koniec sezonu 24/25. W dwa i pół roku pomimo wpływów z PP i europucharów zwiększył zadłużenie klubu o 30 baniek. Mistrz!
Odpowiedz cytując