Wyświetl pojedynczy post
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.07.2025, 10:40
BCGorlice napisał(a):Wyświetl post
Poważnie? A ja myślałem, że firmy doradcze itp wynalazki zakładają ludzie, którzy (przeważnie bo są wyjątki) jednak troszeczkę wypadli z obiegu i już im nikt regularnej dużej kasy nie płaci. Ale pewnie masz swoje doświadczenia na najwyższych szczeblach biznesu i widzisz to inaczej. Pozostaniemy pewnie przy swoich przekonaniach.

PS. I tylko żeby nie było. Pan Moore to jest trzy rzędy wielkości wyższa pozycja biznesowa niż ktokolwiek w klubie. Inna liga to jest mało powiedziane. Pytanie na ile on jest jeszcze aktywny i na ile to poważne z jego strony. A na to pytanie o wiele łatwiej odpowiedzieć wiedząc czy te 5% dostał czy za nie zapłacił. Dlatego zadałem swoje pytanie. Nie żeby brawoszefom psuć świętowanie (choć to całkiem zabawny efekt uboczny).

PS2. Ważne jest też pytanie komu za te akcje zapłacił lub od kogo dostał. Bo jeśli od naszego Słoneczka to będzie trzeba skreślić „większościowy” przed określeniem „właściciel”. To też istotna kwestia.
Ty znowu o januszexach piszesz, widać masz ogromne doświadczenie w pracy z tego typu podmiotami, vide ogromna wiedzą na temat działalności Królewskiego xD.

Ogólnie to działa tak, ktoś dochodzi do szczebla Vice, już wyżej nie pójdzie ze względu na to ze do topu wielkiej corpo jest prawie niemożliwe się dostać.
Taka osoba w wieku 55-60 lat z kasą, akcjami, kontaktami na całym świecie etc zakłada sobie właśnie takie doradztwo i spokojnie żyje niby na emeryturze ale jednak ciągle ma styczność z biznesem i ciężka kasa wpadnie od czasu do czasu, to nie jest wypadnięcie z obiegu to jest odpowiednie dobieranie zleceń, ciągle trzymanie kontaktów.

Jeżeli ktoś myśli że Moore jest docelowym inwestorem to pozdrawiam. On ma ocenić sytuację i Wisła powinna stawać na rzęsach żeby był zadowolony i zaopiniował nas pozytywnie do swoich mocodawców, znajomych, partnerów biznesowych etc.
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 07.07.2025 o godz. 10:47.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując