Wyświetl pojedynczy post
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.07.2025, 21:33
erdo napisał(a):Wyświetl post
7 lipca 2025 r. – Wisła Kraków z dumą ogłasza, że Peter Moore, znany brytyjsko-amerykański menedżer i były dyrektor największych światowych marek technologicznych i sportowych, dołącza do grona mniejszościowych akcjonariuszy klubu.

Peter Moore (ur. 1955) to doświadczony lider z imponującą karierą w branży sportowej i technologicznej. W przeszłości pełnił funkcję starszego wiceprezesa ds. globalnego marketingu sportowego w Reebok, był prezesem Sega of America, a także wiceprezesem działu Interactive Entertainment Business w Microsoft, gdzie nadzorował rozwój konsol Xbox i Xbox 360. W latach 2007–2011 kierował działem EA Sports w Electronic Arts, a następnie objął stanowisko COO całej firmy.

W 2017 roku Moore zrezygnował z funkcji w EA, by objąć stanowisko CEO Liverpool Football Club, który pod jego kierownictwem przeżywał okres wzrostu i sukcesów sportowych. Zakończył swoją trzyletnią kadencję w klubie z Anfield w sierpniu 2020 roku.

Zaangażowanie Petera Moore’a w Wisłę Kraków to kolejny ważny krok w kierunku międzynarodowego rozwoju i wzmocnienia pozycji klubu na europejskiej scenie piłkarskiej. Jego bogate doświadczenie menedżerskie oraz głębokie zrozumienie zarówno świata sportu, jak i nowoczesnych technologii, stanowią cenne wsparcie dla przyszłości Białej Gwiazdy.

– "Wisła Kraków to klub o ogromnej tradycji i potencjale. Cieszę się, że mogę stać się częścią jego nowego rozdziału i wspierać go w dalszym rozwoju – zarówno sportowym, jak i biznesowym" – powiedział Peter Moore.

Zarząd Wisły Kraków wyraża przekonanie, że obecność Petera Moore’a w strukturze właścicielskiej przyczyni się do dalszej profesjonalizacji klubu i otwarcia nowych możliwości na rynku międzynarodowym.
Gratuluje, wydaje mi się ze jesli bym potrzebował analityka to przeprowadzołbym z tobą rozmowe, dziś jesteś szef!!!
Odpowiedz cytując