Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.06.2025, 09:22
Cytat:
Na jakiej podstawie ktoś tutaj stwierdza, że wytransferujemy Dude? Przecież to jest ogórek nawet w 1 lidze. On nie potrafi zagrać paru dobrych spotkań, na tym samym poziomie. Wystarczy popatrzec w jakim wieku inne kluby sprzedają, są to 17 latkowie,18,19 czy 20latkowie, no ale 22 letni talent, który rodzi się raz na dekadę jest w Wiśle nadal młodzieńcem i nie można od niego nic wymagać.
Ogólnie my jako Wisla mamy od zawsze problem ze sprzedażą zawodników. Jak można młodego opchnąć za jakiś pieniądz, ponabijać mu pijar, że to taki talent i ciut na nim zarobić (tyle ile jest wart albo i więcej) to ich trzymamy z myślą, że u nas zrobią nie wiem jaki progres i się ich dopiero sprzeda za kilka mln euro. Jak można sprzedać Rodado jako krola strzelców I ligi, podbić mu jeszcze pijar, to oczekujemy nie wiem jakich kwot itd.

I tak było zawsze, nie tylko przez ostatnie lata.
Przesypiamy ten dobry okres na transfer, a później już nikt nie chce dać dobrej kwoty. Nam zostaje albo popierdółka w postaci Dudy co i tak wiele na boisku nie pokazuje albo Rodado, który goli nastrzela ale jeszcze więcej trzeba mu płacic niż to warte.

Nie ma tu żadnej płynności, ani w rozwoju zawodników, dobrym zarobku na nich ani w szukaniu kandydatów na ich miejsce. Ogólnie klub sobie po prostu wegetuje od kilkudziesięciu lat w tym piłkarskim światku i jedynie dorzucanie do pieca kasy Cupiała sprawiało, że można było święcić sukcesy.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując