Wyświetl pojedynczy post
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.06.2025, 18:40
MaLk napisał(a):Wyświetl post
W praktyce natomiast drugi raz Lewy wybiera sobie mecz, w którym nie chce mu się grać (nie szukając żadnych pretekstów w stylu udawanej kontuzji, po prostu dogaduje się z trenerem, że nie zagra i już) i drugi raz okazuje się, że jest to kluczowy mecz w kontekście sytuacji w ligowej tabeli i awansu. Drugi raz kończy się to wtopą - poprzednim razem straciliśmy bezpośredni awans, bo "perspektywa" była taka, że Węgrzy to cieniasy, tym razem "perspektywa" jest taka, że Finowie to cieniasy - tu i tu okazało się, że ni ch*, nie ma takiego przeciwnika, z którym jesteśmy sobie w stanie poradzić na luzie, a już na pewno takim przeciwnikiem nie jest drużyna, która w tabeli znajduje się tuż obok nas (niespodzianka).
Dokładnie, czyli nie wybiera sobie Lewandowski spotkań, jeśli dopiero drugie spotkanie opuszcza w czasie tak długiej kariery. Przypominam, w obu przypadkach było to dogadane ze sztabem trenerskim. Jeśli Sousa i Probierz postawiliby sprawę inaczej, tzn. nie poradzimy sobie bez Ciebie i masz być na zgrupowaniu, to Lewy przyjeżdża i gra. Nie jest winą Lewandowskiego, że bez niego nie potrafimy ograć ogórków. Węgrzy przyjechali do nas totalnie zdziesiątkowani i bez szans na wyprzedzenie nas w tabeli. Mecz o nic dla nich, a mimo to... Lewandowski i nikt normalny nie mógł zakładać takiego wyniku. Mogę domniemywać, że ważny mecz dla Lewandowskiego to ten z Holandią, a nie z Finami, którzy seryjnie przegrywają. Tutaj cały na biało wchodzi selekcjoner i jego plan na mecz oraz powołania(czyli wykonawcy do tego planu). Czyli w twojej teorii za wczorajsze bankructwo tej reprezentacji odpowiada Lewandowski ? Moim zdaniem Kulesza, Probierz i ....eusze, którzy przez lata wozili się na plecach RL9. Potem ten człowiek musiał stawać do wywiadów i tłumaczyć się za te niedojdy. Co się wczoraj od.......iło... Ci z wielkimi jajami, którzy chcieli zmiany kapitana(była taka część), nie przychodzi do strefu wywiadów i nie tłumaczy się ze swojej postawy na boisku. Dla mnie to wywieszenie białej flagi. Jesteśmy do niczego, ale i tak mamy was w dupie . Najlepiej dla Lewandowskiego, gdyby zakończył karierę reprezentacyjną, bo ten cyrk jest po prostu żałosny. Żadnych jaj, żadnej osobowości, żadnego charakteru w tej kadrze.

No właśnie, akurat to spotkanie, przez przegraną którego straciliśmy szanse na awans bezpośredni.
Coś mało pamiętasz, bo straciliśmy jedynie rozstawienie w barażach. Wina wyłącznie po stronie Sousy.

decyzja o tym, kiedy dany zawodnik jest potrzebny, a kiedy nie należy tylko i wyłącznie do selekcjonera (ktokolwiek by nim nie był), nigdy do zawodnika (kimkolwiek by nie był).
Super, że o tym piszesz, bo tutaj odsyłam do samego Probierza, który jasno wsparł Roberta i powiedział, że jest to wspólna decyzja. Mam nadzieję, że trener nie kłamał i go o to nie podejrzewam .
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 11.06.2025 o godz. 18:48.
Odpowiedz cytując