As napisał(a):

nie sprzeczam sie z toba ale bylo nie bylo od srodkowego pomocnika i skrzydlowego, ktorzy graja od deski do deski to jednak mozna wymagac, ze beda mieli jakies konkretne gole lub asysty. Ja rozumiem, ze klub troche podlewa to propaganda i sie wybiela ale w srodku jest troche racji.
Baena zagral 63 meczce ligowe i strzelil 5 goli plus 10 asyst. W dwa lata!
Igbekeme - 27 meczow 4 asysty zero goli.
To sa w klubie takim jak Wisla, grajacym ofensywnie non stop na polowie przeciwnika dramatyczne liczby. Duarte, ktory wchodzil wiele razy z lawki ma minutowo dwukrotnie lepsze liczby od Baeny. Igbekeme w druzynie ktora non stop siedzi przed polem karnym powinien miec conajmniej ze 3-5 goli w sezonie bo sytuacji do jedbniecia z dystansu bylo az nadto, tyle, ze chlop w bramke nie umie trafic.
Musze powiedziec, ze jakos wielce mnie to nie szokuje, ze klub nie chcial finansowo umierac za Baene i Igbekeme i chca poszukac lepszych opcji. Jakos w innych druzynach sa skrzydlowi, ktorzy strzelaja regularnie bramki i srodkowi pomocnicy, ktorzy umieja wbic gwozdzia z 20 metrow - o czym sie z reszta kilkukrotnie przekonywalismy na wlasnej skorze.
Zszokowany nie jestem, ze ich odpuscilismy a szczegolnie, ze prawdopodobnie raczej nie chcieli zgodzic sie na obnizke zarobkow, ktora lepiej odzwierciedlalaby ich pozytek.
Gdyby ta dwojka faktycznie ciagnela gre to mozna by rozdzierac szaty ale to taki zwykly ligowy dzemik. Jest Carbo, jest Poletanovic, jest Duda, przyjdzie chyba ten Austriak. Ktos w ogole bedzie tesknil za Igbekeme? Watpie.
Sprowadzic skrzydlowego, ktory da 3 gole i 8 asyst w sezonie to tez nie jest jak wygrac w totka.
|
lajt
ja się nie spinam, tylko chciałbym zobaczyć tego skrzydłowego co będzie lepszy od Baeny w liczbach (i powtórzę, nie jestem fanem Baeny)
jakoś sceptycznie do tego podchodzę, no ale ... zobaczymy
Duarte faktycznie po długiej aklimatyzacji jest całkiem spoko transferem