Wyświetl pojedynczy post
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.06.2025, 13:23
Plujecie na Kwietnia, ale zeby klub kupic to najpierw ktos musi chciec go sprzedac.

A fakty sa takie.
mesjasz dogral sobie Kokosinskiego. Wpasc mialo 5 mln dolcow. W przypadku braku awansu to wystarczajaca kasa zeby kolejny rok sobie w 1 lidze bawic sie jak do tej pory. W przypadku awansu i zastrzyku Eklasowego (plus 5 baniek od Kokosinskiego), po co mesjaszowi byl Kwiecien? Piate kolo u wozu.

A Kwiecien nie zgodzi sie na bycie dostawka czy przystawka finansujaca niegospodarnosc mesjasza. Wiec poki byl temat Kokosinskiego kasy to nie bylo tematu Kwietnia i uwazam, ze wiosenne zakonczenie rozmow z Kwietnie, czy ich mocne schlodzenie, wynikalo z tego, ze mesjasz juz wiedzial o tym, ze Kokosinski jest bliski decyzji o wejsciu do klubu.
Teraz sie zacznie palic dupa, bo za chwile trzeba bedzie robic przelewy, budowac druzyne, a nie bardzo jest za co. Wiec znowu sie wywiera presje na Kwietnia poprzez media, a moim zdaniem to wywrze tylko efekt odwrotny. No i Kwiecien to czlowiek honoru. Mysle, ze ma teraz w glowie mysl w stylu "olales mnie, to teraz idz po kase do Kokosinskiego, ja w to nie wchodze, twoje problemy".

Wcale mnie nie zdziwi, jesli Kwiecien ma w glowie pomysl na uratowanie Wisly w stylu amiki. Czyli w momencie kiedy Wisla de facto stanie sie niewyplacalna, wejdzie jakis syndyk masy upadlosciowej, kupic od niego za kwote x prawa ktore posiada spolka w tym prawa do nazwy i przemianowiac w KRS Wieczysta na Wisle

Przypomne, ze dzis dlugi Wisly to okolo 60 mln zl (bez dlugu wobec tf) i rosna. Lepiej wiec zaplacic 1/3 tej kwoty i miec czyste konto, niz np startowac z 4 ligi ponownie.
Odpowiedz cytując