|
Oczywistym jest, że Lewandowski jest piłkarskim geniuszem a także wybitnym reprezentantem.
Tym niemniej, to on spowodował całe zamieszanie.
Jego decyzja o rezygnacji z udziału w bardzo ważnym meczu dla naszej reprezentacji z Finlandią nie mogła się spotkać z aprobatą trenera i, jak sądzę, większości zawodników.
Ja wiem, formalnie wszystko się zgadza, Probierz to werbalnie zaakceptował ale sami wiecie jaki ta sytuacja musiała zostawić niesmak.
Ja uważam, że wybitny zawodnik nie powinien tak postępować. Widzieliśmy jak w niedzielę zapieprza Ronaldo, pamiętam jak walczył Modric w niedawnym meczu z nami.
No cóż, Lewandowski mógł to rozegrać inaczej, może poprzez zasugerowanie kontuzji albo po prostu ogłoszenie końca kariery reprezentacyjnej. Wszyscy by to zrozumieli i uszanowali.
A teraz mamy totalny pożar, nikt nie potrafił zarządzić tą sytuacją kryzysową, mleko się rozlało i jeszcze rozlewa.
I żeby była jasność, wcale nie bronię Probierza a na naszą reprezentację, od słynnego meczu 2:3 z Mołdawią mam całkowicie wytegowane. To banda tłustych kocurów, nie mających ambicji, grających w reprezentacji tylko z powodów wizerunkowych.
|