Wyświetl pojedynczy post
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.05.2025, 16:12
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Za młodzieżowca będą uważani zawodnicy urodzeni w 2005 roku i później.
Kacper Duda jest z 01.01.2024 więc już się nie załapie. Kutwa również z 2004 roku.

Natomiast zmienia się cały program - zamiast PJS będzię Młodzieżowiec 2.0 i... nie mogę nigdzie znaleźć informacji co do wymogu występowania min. 1go młodziezowca w rozgrywkach 1.ligi. Z Ekstraklasy zrezygnowano z tego wymogu już rok temu (albo nawet dwa lata), w 1. lidze i niżej jeden zawodnik U-21 musiał przebywać na boisku. Pewnie to kwestia regulaminu 1. ligi, a nie wiem, czy ulegnie on zmianie na kolejny sezon.
Cytujesz chyba wytyczne młodzieżowca w esa, gdzie obowiązywał rocznik starszy.

Gdyby bylo tak jak piszesz to Sukiennicki i Gogol by sie łapali (roczniki 2003), ale juz w mijajacym sezonie stracili status mlodziezowca w 1 lidze.

sandomingo napisał(a):Wyświetl post
@Karherop - co do U19 to kompletnie nie mam rozeznania.
Wydaje mi się tylko, że różnica pomiędzy tymi rozgrywkami a 1 liga jest gigantyczna.
Nie twierdzę inaczej, po prostu dla utalentowanych jednostek to nie ma znaczenia. Pamiętajmy chocby jak Starzynski miał 16 lat i z miejsca pokazywal talent, historii Buksy czy Hoyo również nie trzeba przypominać. Pozniejszy rozwój oczywiście przemilcze. Paru chlopakow z U19 okrzepnie i pewnie Jop ich zaprosi na treningi.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 31.05.2025 o godz. 16:20.
Odpowiedz cytując