Wyświetl pojedynczy post
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.05.2025, 19:17
A ja powiem jeszcze inaczej. To nie tak że Jop to zły trener (moim zdaniem półka wyżej od Sobola chociażby), nie jest też na pewno wybitny (bo by tu nie trenował), ma lepsze i gorsze decyzję, ale sama gra jest w porządku... Prawie. I o to "prawie" się rozchodzi. Jop niestety zarówno jako piłkarz, jak i trener ma nad sobą jakieś fatum. Możecie się śmiać, ale śmiać się przestaniecie, jak sobie wspomnicie 2010 rok, co nie? Jako trenerowi, w tych kluczowych momentach, także brakuje szczęścia, a dokładnie to, cóż tu owijać w bawełnę, ma cholernego pecha. 3 razy słupki i poprzeczki, 3 graczy kontuzje, z czego jeden może nigdy nie wrócić na boisko? To nie jest brak szczęścia, to nie jest pech, to jest cholerne Jopowe fatum, klątwa, która nad nim wisi. Tutaj trzeba jakiegoś szamana, może niech wyjeździe do dżungli brać Ayahuasce albo spędzi 7 lat w Tybecie żeby się tego pozbyć, nie wiem, serio mam nadzieję że mu się to kiedyś odmieni. Ale na ten moment Jop w Wiśle to gwarancja tego, że wyłożymy się jak dłudzy na ostatniej prostej także w przyszłym sezonie. Dlatego wolałbym innego trenera, może i z podobnym warsztatem, ale takiego, któremu los się czasem jednak uśmiechnie.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując