Wyświetl pojedynczy post
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.05.2025, 10:16
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Dlatego napisałem, że cudowną serię i wynik na wiosnę zrobił mu skład kosmitów zakontraktowanych w zimie, którzy jeszcze nie zdążyli zjechać z formą po cudownych treningach u Sobola. Do tego dochodziły bramki z niczego Fernandeza i Sobol wydawał się naszym lokalnym Mourinho.

Myślę, że jego późniejsze wyniki w Odrze odzwierciedlają jak słabym jest on trenerem. Jego kariera trenerska to będzie kalka kariery Bogdana Zająca.
Nie mozna uzywac Odry jako wyznacznika. Odra byla chujowa przed Sobolem, w trakcie Sobola i po Sobolu.
Mieli poprostu chujowy sklad i sporo innych problemow z czego trener raczej nie byl najwiekszym.

Jakby nie patrzec w Wisle na jesien Sobol mial o wiele gorszy sklad niz na wiosne. Gdyby problem byl tylko w Sobolu to powinno byc widac jakas roznice kiedy przyszedl Rude a grali ta sama chujnie.

Moje osobiste spojrzenie na futbol - a gralem w klubach w paru krajach na roznych poziomach 30 lat - jest takie, ze wynik w 95% zalezy od tego jakich masz zawodnikow. Zycie to nie Fifa, trener nie stoi przy linii z padem i nie kontroluje zawodnikow. Trener ma oczywiscie wplyw na wyniki ale zadnej taktyki nie jestes w stanie zrealizowac jesli zawodnik nie umie dokladnie podac lub dobrze przyjac pilki.

Widac to z reszta jak na dloni w Man United, zatrudniaja od 10 lat wybitnych trenerow a graja chujnie bo z jakiegos powodu przy takich pieniadzach sprowadzaja chujowych zawodnikow. Nawet Mourinho nie pomogl jak w ataku mu biegal bodaj Lukaku, w City byl Aguero a Liverpoolu Suarez. I tak na kazdej pozycji.
Odpowiedz cytując