Wyświetl pojedynczy post
39-200
Member

Od: 05.2024

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.04.2025, 11:34
Wątpię w pojawienie się jakiegokolwiek inwestora. Zapewne wiadomo kto jeszcze nie raz coś przypadkiem chlapnie o niewinnej kawce z tym czy tamtym milionerem, ale jak już dobrze wiemy takie wrzutki to sprytna manipulacja na odwrócenie uwagi od pojawiających się problemów.
Pisałem już jakiś czas temu, że ten finansowy trup, któremu kibicujemy powinien zaprzestać wszelkich aktywności zbędnych do prowadzenia drużyny na tym poziomie rozgrywkowym, zminimalizować koszty i przestać się zadłużać. Alter ego zaskrońca mało mnie nie zjadło wtedy (tak, piszę o tobie Droździe).
Po nieco ponad 5 latach od akcji ratunkowej zastanówmy się w jakim miejscu jesteśmy względem punktu wyjścia... Klub w 1. lidze (a nie w Ekstraklasie) z realnym zadłużeniem na poziomie 61,8 mln zł (na początku 2020 r. było to 35 mln zł!!! - źródło: gol24.pl). To jest jakiś nieśmieszny żart. Po tych 5 latach powinniśmy być już na zero z długiem zewnętrznym i szukać inwestora chętnego do zakupu zdrowego organizmu. Wisłą rządzili sharksi i byliśmy zakałą Ekstraklasy, a teraz rządzi nami Jarosław i jesteśmy... sami dobrze wiecie jak nasz postrzega środowisko.
Nasza akcja ratunkowa to trochę taka resuscytacja, w której ratownik klęczy ci na szyi i z jednej strony dziwi się, że odpływasz, a z drugiej strony cieszy go podziw gapiów, że taki z niego bohater-ratownik. Ostatecznie i tak umierasz.

P.S. Może jakiś obiektywny dziennikarz (najlepiej nie z Krakowa) pokusi się o merytoryczne podsumowanie tego okresu akcji ratunkowej? 5 lat to całkiem sporo, aby ocenić jak nam to ratowanie wyszło.

P.S. 2. Czy tylko mi to forum od kilku dni tak strasznie wolno działa?
Ostatnio edytowane przez 39-200 : 11.04.2025 o godz. 12:21.
Odpowiedz cytując