Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.03.2025, 01:42
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Pierwsze trzy miejsca na tę chwilę:
Dawid Szwarga, Marcin Brosz, Wojciech Łobodziński
Awans w zeszłym sezonie:
Szymon Grabowski, Rafał Górak, Mateusz Stolarski
Awans dwa sezony temu:
Kazimierz Moskal, Jarosław Skrobacz, Tomasz Tułacz
Awans trzy sezony temu:
Wojciech Łobodziński, Janusz Niedźwiedź, Leszek Ojrzyński
Awans cztery lata temu:
Dariusz Banasik, Mariusz Lewandowski, Kamil Kiereś
...

W międzyczasie Wisła Kraków pod wodzą niejakiego Alberta Rudego zajęła najgorsze w ponad stuletniej historii miejsce w lidze.

Jak najbardziej się zgadzam, życie brutalnie zweryfikowało teoryjki o polskich trenerach z rzekomą znajomością I ligi.
A jak ma się ta lista do prowadzenia Wisły? Nijak. Wisłę w pierwszej lidze prowadziło czterech Polaków i jeden Hiszpan, na razie z identycznym efektem (poza tym że ten podły Iberyjczyk zdobył trofeum). To też fajna lista. Tylko bezsensowna.

Ot po prostu bredzisz nie na temat. W pierwszej lidze prowadzą zespoły polscy trenerzy bo są tańsi i jako jedyni w większości przypadków są zainteresowani tym piłkarskim zadupiem. Rude zwiał stąd przy pierwszej okazji.

A teraz zrób mi listę polskich trenerów prowadzących zagraniczne zespoły w ligach top 15 rankingu UEFA.
Na pewno są prześladowani, dlatego pies z kulawą nogą ich nie chce. Na pewno o to chodzi.

To może listę polskich trenerów którzy zdobyli Puchar Polski z drużyną pierwszoligową? Równie kretyńska lista jak Twoja.

Masz jeszcze jakieś pomysły na bezwartościowe listy? Czy uważasz że ludzie są tak głupi żeby nie zauważać że skoro zdecydowana większość trenerów w tym bagnie to krajowi szamani to - z braku innych możliwości - to oni awansują.

Naprawdę zastanawiam się - jesteś tak głupi?.. Bo obrażasz moją inteligencję takimi wpisami.

Wytłumaczę Ci to jak mało lotnemu dziecku. Z osiemnastu drużyn pierwszej ligi siedemnaście prowadzą Polacy. Awansuje najprawdopodobniej trzech rodaków. Co to oznacza? Nie to co Ci się wydaje.
Bo widzisz, tu chodzi o awans z Wisłą, a tutaj są ciężary bez względu na narodowość. Tak jakby problem leżał gdzie indziej...

To tak samo jak z Twoim bełkotem o tym że Uryga, Krzyżanowski i Jaroch są zajebiści, tylko ten idiota Rude nie umie ich ustawić. Problem w tym że Alana nie potrafi ustawić już trzeci trener z rzędu. Ja wiem że to nie wybitni trenerzy, ale prawdopodobnie Twoja teoryjka rozminęła się z rzeczywistością.

A może wrócimy do Twojego gwałtu na statystyce który miał wykazać że Sobolewski jest obiecującym trenerem młodego pokolenia?

Albo że powinniśmy budować kadrę na takim tragicznie przepłaconym Młyńskim?

@FraMat - jesteś hipokrytą. Jeżeli polscy i hiszpański trener robili to samo, to oczywiście - hiszpan jest gorszy, głupszy etc. Nasi robili to dla pieniędzy, a ten frajer w to wierzył!

Marnuje czas. Pokłady złej woli i zakłamania jakie z MaLk tu prezentujecie są zwyczajnie żałosne.

Nie mam emocjonalnego związku z Rude, ale to co od początku robiliście w jego przypadku było obrzydliwe.

P S. Zespoły Wisły w kolejnych sezonach są tragicznie budowane pod względem mentalności, charakterystyki boiskowej, zawsze mają jakieś poważne braki. Nie mają one nic wspólnego z narodowością piłkarzy ani trenera
A kiedy akurat wykosztowaliśmy się na klasowych piłkarzy to prowadził nas trenerski ułom który dał prawdziwy popis w meczu barażowym z Puszczą.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.03.2025 o godz. 02:08.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując