Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.03.2025, 20:46
Cytat:
Różnica poziomów to nie jest w mojej ocenie żaden problem. Co okienko transferowe do Ekstraklasy trafiają ludzie z przeszłością w niższych ligach. Dając miejsce na ławce wyróżniającemu się napastnikowi z 3 ligi nie zrobilibyśmy nic szokującego ściągając takiego do 1 ligi.
Myślę, że nie chodzi tu o różnice poziomów tylko odpowiednią selekcję. Szukanie graczy, którzy są rozwojowi, którzy pasują swoim stylem do stylu klubu, którzy się po prostu odnajdą w danym klubie. I to jest właśnie scauting z prawdziwego zdarzenia, którego my nie mamy. Nasz scauting to kupowanie na pale czy patrzenie na suche statystyki. Jeśli ktoś ma szerszą wiedzę, taka od kuchni i powiedzmy szósty zmysł do tego, to wlansie tym wygrywa. I jest wiele transferów z niższych lig do wyższych, ze słabych do mocnych ale transfer wtedy ma rację bytu jak ma podstawy. U nas widać co oznacza brak scautingu, pomijając problemy finansowe to co roku wymieniamy całą drużynę bo nie umiemy w 2-3 lata wyselekcjonować 15-20 piłkarzy, którzy stworzą podstawowa jedenastkę i mocna ławkę.

Później się robi po sto transferów co sezon i może w tym chaosie i szrocie się trafi ktoś wartościowy...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując