Wyświetl pojedynczy post
Tantal
Senior Member

Od: 09.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.03.2025, 09:04
@AS wydaje się że zimą w klubie ogarnęli tę prawidłowość i kupili zawodnika przyspieszającego grę i z dobrą centrą. Sam w pierwszej chwili nie rozumiałem po co kupują kogoś do środka kiedy mieliśmy Carbo, Igbekeme i Dudę - aż zobaczyłem różnicę w meczu z Ruchem. Nie wina sztabu, że rzeźnicy z Arki skasowali ledwo co ściągniętego Poletanovicia na kilka (oby tylko) kolejnych spotkań. Pozostaje mieć nadzieję, że Marko wróci na te najbardziej niewdzięczne mecze i przestaniemy tak bić głową w mur jak zazwyczaj. Powinno to mieć bardzo duże przełożenie na punkty, średnie itp.

Jedyne momenty za Jopa, w którym to nie my prowadziliśmy wyraźnie grę pamiętam w pojedynczych połówkach z Polonią i Miedzią. Gramy piłką, ale bez szybszej i dokładniejszej gry wyniki z przodu lepsze nie będą. Rodado umie strzelać głową ale musi mieć z czego.

Ja się i tak będę upierał, że do pewności wyniku w barażach czy potem (odpukać) w ekstraklasie musimy mieć kogoś lepszego do defensywy, szczególnie za Jarocha. W meczu z Łęczną jeden z komentatorów wyszedł z tekstem, że Wisła jest drużyną z najrzadziej atakowaną bramką z całej ligi. Goli zaś nie tracimy niby bardzo dużo, ale wcale nie najmniej w lidze. To nie jest więc pech w jednym czy drugim meczu że "świnia miała dwie okazję z rożnych i pyknęli dwie bramki". ""Poszły dwie kontry z d...py i mają remis z niczego". Przeciwnik rzadko do sytuacji dochodzi, ale jak już dojdzie to nasi obrońcy pozwalają strzelić z byle czego. Mecz z Łęczną był o tyle szczęśliwy, że nawet obcinka Letkiewicza obyła się bez konsekwencji. W barażach albo poziom wyżej mogą być klopsy. Dziś też mielibyśmy zupełnie inną sytuację w tabeli gdyby nie indywidualne błędy i zwyczajna bierność naszej obrony w wielu meczach, szczególnie na początku roku.
Ostatnio edytowane przez Tantal : 12.03.2025 o godz. 09:28.
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
Odpowiedz cytując