Wyświetl pojedynczy post
Tantal
Senior Member

Od: 09.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.02.2025, 18:22
Ciągnąc temat sztucznie napompowanych klubików to mnie jednak bardziej odpala BrudPet FermaLisia. Nigdy nie mogłem zrozumieć czemu ich właściciel nie włożył hajsu w Unię Tarnów, gdzie z Niecieczy jest raptem 20km.

Ja nie wiem, chciał zapisać swoją wioskę w światowej historii futbolu? To nawet gmina nie jest, osada na raptem 700 mieszkańców. I on tam robi klub na poziomie ekstraklasy. Z całym szacunkiem dla tego zakątka, ale dla kogo jest ten klub? Dla kilkudziesięciu gości z wioski którzy czasem się przejdą na mecz?

To zabija widowisko, zabija rynek reklamowy, zajmuje miejsce klubom z większym potenchałem i bazą kibicowską w strukturach i miejscach w lidze. On sam nigdy nie wyciągnie kasy, którą wkłada w klub, nie zbilansuje w zdrowy sposób budżetu, zawsze też będzie miał szklany sufit z tych wszystkich powodów. Nigdy pewnie nie osiągnie nawet poziomu, który kiedyś prezentowała Amica czy Groclin. W takim Tarnowie czy Mielcu miałby już jakąkolwiek bazę widzów i wsparcie. A tak buduje jakiś nowotwór bez tradycji, większych możliwości i perspektyw, który utonie jak tylko właścicielowi skończy się kaprys albo zejdzie na ebolę.
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
Odpowiedz cytując