Watts napisał(a):

Rutkowski? na moje to on od lat wyciąga z tego klubu o wiele więcej niż wkłada, w dodatku go rozwinął i to już dawno nie jest tylko reklama (gdzie Amica się teraz eksponuje wizerunkowo przy Lechu?), ale mi chodziło bardziej nie o aspekt inwestycyjny, tylko o większe wymagania kibiców, które przekładają się na bojkoty i inne potencjalnie przykre wizerunkowe sprawy. potencjał "rewolucyjny" jest tam o wiele większy podobnie jak w Legii, gdzie w niedzielę było powiedziane wprost z trybun: zarabiacie na kibicach, rozpierdalacie pieniądze, nie umiecie robić transferów i zawodzicie nas sportowo. mam nadzieję że trochę uściliłem o co mi chodzi
|
Kiedy przenosil sie do Poznania to wprost mowil, ze Wronki sa za male do promocji jego firmy i potrzebuje wiekszego klubu. I tak na poczatku bylo, ze Amica uzywala Lecha do promocji. Mozna to byc moze wygooglowac o ile sa jeszcze gdzies artykuly i wywiady sprzed prawie 20 lat.
To ze mu to dobrze zaczelo zrec to napisalem.
To ze potencjal rewolucyjny istnieje nie musi oznaczac ze absolutnie nikt sie nie zedycyduje. Oznacza to tylko tyle ze z grupy - dajmy na to - 20 potencjalnie zainteresowanych ludzi po wstepnej analizie rezygnuje 19. Bo stwierdza "a na .... mi to potrzebne sie uzerac".
Clou sprawy jest takie, ze "potencjal rewolucyjny" zmniejsza grupe ktora ewentualnie by to mogla wziac. Nie twierdze, ze na pewno nikt tego nie wezmie bo klub ma jeszcze inne przymioty, ktore moga przykryc niedogodnosci zwiazane z potencjalnie nieprzychylnymi trubunymi i koniecznoscia wstydzenia sie przed kolegami-biznesmenami, ktorych zaprosiles na mecz aby obejrzeli twoja nowa "zabawke".