Wyświetl pojedynczy post
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.02.2025, 12:51
Watts napisał(a):Wyświetl post
no, a ja pisałem też coś o wyolbrzymianiu, z ciekawości - jak byś nas porównał do Legii i Lecha pod tym względem?
To o wyolbrzymianiu to chyba nie do mnie bylo

Lech? Rutkowski wsadza kase bo mu to potrzebne do promocji swoich pralek, kuchenek i zmywarek. Dla niego to tez jest tylko nosnik reklamowy. Chlop ma raczej wyjebane na zdanie kibicow bo nie bal sie kupic praw do nazwy i herby po swietej pamieci Lechu i przeniesc Amike do Poznania. Musial sie liczyc z tym, ze kibice moga protestowac ale mial farta, ze poznanscy wypieli sie bez mydla zeby tylko miec wronieckie pieniazki i sukcesy.
Dodatkowo nie mozna zapominac, ze dosc dobrze wymyslili akademie co im przynosi pieniedze.

Legia - tu jest sprawa innego rodzaju. Kibice wygonili ITI z klubu poprzez rozne akcje wymierzone we wlascicieli. Potem jak wiemy wzial to Lesniodorski, (ktory jest kibicem Legii) z pomoca osob finansujacych to z tylnego siedzenia. Szopen przejal klub jak sprawy szly dobrze i nie wpieprza sie kibicom w ich sprawy aczkolwiek on tez byl jedbany kiedy Legii zle szlo. Legia to ogolnie przypadek specjalny, duzo firm, duzo znanych ludzi na trybunach wiec zawsze znajdzie sie jakas firma gotowa uzyc Legii do wlasnej promocji.
Odpowiedz cytując