serek.c2 napisał(a):

Chłopek-roztropek Białoński, człowiek który słynie z wypisywania na tematy okołowiślackie przeróżnych głupot, łyknął jedną z plotek, które się ostatnio mnożą, powielił ją ku uciesze m. in. Twojej. Przyznał się do swojej głupoty wprost. Reszta Twojego "wywodu" to teoretyczne rozważania, a ja - jak już pisałem - nie mam na takie rozważania ochoty, ponieważ w temacie "WK w Wiśle" wiedzy dostatecznej nie mam.
Odnośnie Twojego wcześniejszego pytania, to rzeczywiście miałem je ignorować, wrzucę Ci jednak odpowiedź Oskara z TT, bo jak widać nie tylko Ty martwisz się podobnymi sprawami (szczerze mówiąc myślałem, że akurat ten temat jest dla Ciebie jasny):
https://x.com/like_the90s/status/1891724150982517011
|
Co do pierwszego to poza twardymi rzeczami jak analizowanie sprawozdań finansowych czy tabeli ligowej cała reszta to teoretyczne rozważania. To istota forum dyskusyjnego.
Co do drugiego to przyjmuję wyjaśnienie. Wygląda, że naprawdę możesz nic nie wiedzieć.
Tylko, że zdajesz sobie sprawę, że robienie swego czasu dużej akcji z wchodzeniem Socios do RN stworzyło kompletnie inny obraz sytuacji i przeciętna osoba z zewnątrz jest przekonana, że przedstawiciel Socios jest w RN po to aby przynajmniej zarząd stowarzyszenia był na bieżąco poinformowany?
Wykorzystuje to zresztą Królewski takimi wpisami jak omawiany. Przecież to jest wprost sugestia, że Socios o wszystkim wiedzą. Socios czyli co najmniej Ty i inni członkowie zarządu. Teraz odpowiedź na pytanie kto tu kłamie (takie krótkie słowo podsumowujące tą delikatną ściemę) jest jasna, ale tylko na forum i wśród tych co przeczytali przytoczonego posta pana Oskara. 95% czytelnikôw Królewskiego jest przekonana, że macie (no Ty też) pełną wiedzę i czuwacie/akceptujecie to co się dzieje.
Nie reagując na takue budowanie narracji bierzecie za to wszystko pośrednio odpowiedzialność.