Wyświetl pojedynczy post
BCGorlice
Senior Member

Od: 06.2023

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.02.2025, 19:03
wolfy napisał(a):Wyświetl post
@BGorlice - Przecież Karcz wprost powiedział że nie opiera się na informacji od Królewskiego, tylko zapytał drugą stronę. Skoro obie strony to potwierdziły, to jaki jest sens drążyć temat? Rozmowy się toczą.

Czego dokładnie dotyczą, kiedy i jaki będzie ich efekt to już zupełnie inna kwestia. Przypominam że to nie jest pierwsze ani drugie podejście Kwietnia do Wisły.

Nie popadajmy w paranoję. Nie ma się czym grzać, ale negowanie że jest w ogóle temat to już wyższy poziom foliarstwa.
Ale ja nie neguję, że jest temat przecież! Uważam wręcz, że coś się na pewno wydarzyło i na pewno obaj Panowie postanowili o tym świat poinformować. To raczej oczywiste.

Odniosłem się do zabawnego stwierdzenia kolegi Patryko, że Jarosław „nie ściemniam tylko jak się pomylę” Królewski jest poważnym źródłem. I dopisałem, że nie wierzę też w opowieści redaktora Karcza, bo zbyt często jest on kluczowym pionkiem na szachownicy ustawianej przez Jarosława ku uciesze brawoszefów.

A wracając do meritum to jestem sceptycznie nastawiony (choć oczywiście mocno trzymam kciuki za wymianę w gabinetach). A sceptycyzm bierze się stąd, że główny argument optymistów (WK się zgodził na upublicznienie więc temat traktuje poważnie) do mnie nie trafia. WK dość regularnie pozwala na rozpuszczanie plotek, że poważnie rozważa wejście do Wisły. Wg mnie on lubi być słynny i lubi jak go ludzie proszą (nie, to się nie kłóci z dbaniem o prywatność wizerunku).

PS. Ktoś jeszcze pamięta, że Oberprezes wymigując się od odpowiedzi czy szuka aktywnie inwestorów deklarował (miesiąc temu ostatni raz?), że w sprawach inwestorskich, nauczony doświadczeniem, zachowuje całkowitą ciszę do czasu ustalenia konkretów? No to zachował ciszę po całości. A banda naiwniaków analizuje na poważnie te jego dyrdymały.
Odpowiedz cytując