Wyświetl pojedynczy post
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.02.2025, 07:51
azor napisał(a):Wyświetl post
kwestia kasy - nie mam pojęcia, aczkolwiek my i tak jej nie mamy (...) Jedynym argumentem, który mógłby przyciągnąć Poletanovica to Wisły w tych okolicznościach jest kasa, której nie mamy.
Woś pożyczy(ł) kasę, być może Kwiecień pożyczy kasę, pozbyliśmy się Młyńskiego - może da się wystrugać jeden kontrakt na kluczową pozycję? ja cały czas zakładam, że on kontrakt z Vojvodiną może rozwiązać, ale jest tu jakiś kontekst którego nie znamy. może rzeczywiście różnica zarobków, może jakieś inne kwestie

Cytat:
racjonalny prezes, właściciel, organizacja i finanse - naprawdę mówimy o Wiśle w aktualnym położeniu?
mogłeś to tak zinterpretować, ale ja bardziej obniżałem oczekiwania wobec Vojvodiny i ligi serbskiej niż hajpowałem Wisłę
z tym że tak, mimo wszystko to nadal może być prawda, że pod tymi względami jesteśmy lepszym klubem - ja chciałem przekazać, że nawet sportowo ta różnica wcale nie jest tak duża, jak się wydaje

Cytat:
poziom sportowy - to wciąż jest 1 poziom rozgrywkowy vs 2 poziom rozgrywkowy. Nie jesteśmy Championship.
Spartak Trnawa przesyła pozdrowienia, wg Elo to był klub na poziomie Zagłębia Lubin
myślę że ewentualna klauzula podwyżki po awansie do ekstraklasy może być dla takiego Poletanovicia bardziej atrakcyjna niż teoretyczne frukty z pucharów, gdzie w Vojvodinie możesz mieć o wiele niższe zarobki, a w Wiśle nawet ta pierwszoligowa baza jest warta świeczki

podsumowując, przeszliśmy od "Poletanović tu nie przyjdzie, to kaczka" do "Poletanović może tu przyjść, to kwestia kasy którą możemy wydać lub nie, lepiej nie" - moja robota tu chyba jest skończona
Ostatnio edytowane przez Watts : 08.02.2025 o godz. 07:56.
Odpowiedz cytując