azor napisał(a):

|
Bo ma kontrakt ważny jeszcze 1,5 roku, bo Vojvodina ma całkiem realne szanse na puchary, bo jesteśmy średniakiem na drugim poziomie ligowym z marną perspektywą na awans, bo nie możemy w edytorze zmienić profilu właściciela na "sugar daddy", bo nie jesteśmy w stanie go kupić, bo mało prawdopodobne wydaje się, żeby Vojvodina chciała rozwiązać z nim kontrakt (choć to akurat tylko mój domysł).
|
najbardziej przekonuje mnie ten pierwszy argument, co do reszty to jest trochę więcej zmiennych
Serbia to nie Polska - niższy poziom ligi, prawdopodobnie mniejsza kasa, niekoniecznie na czas, trochę więcej korupcji, impulsywni trenerzy, prezesi i właściciele
dla zawodnika który ma 31 lat, do tego takiego który poznał warunki (finansowe i sportowe) gry w Polsce to miałaby być taka zła opcja? te puchary to naprawdę taki gamechanger? jestem przekonany, że indywidualnie jest na poziomie przystającym do polskiej I ligi, ale Wisła organizacyjnie i finansowo może być o wiele lepszą opcją niż ~4. drużyna serbskiej ligi - a są przesłanki, że sportowo też może tak być, wyjąwszy wspomnianą regularną grę w eliminacjach pucharów (w tym sezonie nawet krócej niż Wisła)