Tantal napisał(a):

As, ale podmiotem który nas by kupił wcale nie musiałaby być Wieczysta. Do tego, w przypadku bankructwa Wisły procedurę upadłościową po prostu trzeba zgłosić - prezes musi to zrobić pod sankcją karną. I tu, jak pisze Patryko, możemy nie mieć nic do gadania. Procedury upadłościowe trzeba będzie uruchomić, bo taka będzie sytuacja spółki, a prezes obietnicami nam rachunków więcej opłacać w stanie nie będzie.
Wtedy musi wejść synsyk i sprzedać masę upadłościową też musi, kupić ją może ktokolwiek. Kwiecień ze swoją menażerią jest pod ręką dlatego, że był tym kiedyś zainteresowany. Jak nie, to prawa do znaku klubowego razem z licencją na gręw I lidze kupi kto inny - i też będzie dalej grał jako Wisła.
|
Oczywiscie. Jesli by sie tak stalo ze SSA wyzionie ducha pod ciezarem dlugow to musi nastapic updalosc. Tu nie mam zadnego problemu. Problemem lub nie jest to co mogloby sie stac pozniej:
Jesli - tak jak w Poznaniu - przyjdzie przykladowo Kwiecien jak onegdaj Rutkowski i kupi sobie prawa do nazwy i herbu i sobie przemaluje Wieczysta na Wisle Krakow to ja to .......e. Moje kibicowanie sie w tym momencie konczy bo to juz nie jest Wisla tylko Wieczysta w innej nazwie a ja jestem kibicem Wisly a nie Wieczystej.
Jesli TS powola nowa sekcje pilkarska i zglosi klub do rozgrywek to jest to dla mnie w porzadku.