Karherop napisał(a):

Apropo Twojego ulubionego pseudotalentu
Krzyzanowski z 8 asysta po 3-0 z Interem, jest juz samodzielnym liderem asystentow w calej Primaverze
|
Jasne. Tylko akurat o nim pisałem że talent jakiś tam może ma, ale nie jest gotowy na dorosłą piłkę. Zawalił nam sporo meczy.
Po drugie - Primavera to nie to samo co profesjonalny futbol. Życzę mu jak najlepiej, ale mnóstwo pracy jeszcze przed nim żeby zaistnieć choćby w takim Udinese, czy nawet żeby być w Ekstraklasie kimkolwiek więcej niż statystą.
Albo gramy o awans, albo ogrywamy "bąbelki" (z mizernym skutkiem, dodajmy). Nie chce mi się powtarzać, ale u nas Krzyżanowski by się tak nie rozwinął jak pod okiem fachowców w lidze włoskiej, a jego gra kosztem lepszych piłkarzy by nas punktowo pogrążyła.
Najlepsze dla niego i dla Wisły rozwiązanie to zostać wykupionym przez jakiś zachodni klub i tam się rozwijać. Przykre, ale mało odkrywcze.
Nawet mi się nie chce zaczynać znowu dyskusji o szkoleniu i naszym sztabie, więc daruj sobie. Te "minuty" w pierwszym składzie którymi się podniecasz nic nie dają ani naszym młodym, ani Wiśle. Trudno żeby było inaczej, niby kto miałby ich rozwinąć i nauczyć?