Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.01.2025, 16:18
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Solidna polityka to także czasem (UWAGA) brak transferow i praca nad materialem ludzkim który masz w klubie (ODKRYCIE AMERYKI DLA WOLFYEGO ŻE DANY ZAWODNIK MOŻE SIE ROZWINĄĆ)

Wisla, pomijajac nawet czystki po spadku wymienia po 15 pilkarzy na sezon od 3 lat i efekty sa jakie są. Idzmy dalej ta drogą. Tak jak teraz oczekujesz wywalenia większości zawodnikow z kadry bo przecież nie nadaja sie do 1 ligi.

PS. Dopiero co pisałeś że Wisla ściągała samych pilkarzy z 3 ligi Hiszpanskiej co prosto bylo wypunktować, teraz nazywasz suche fakty manipulowaniem liczbami. Po prostu przestan sam fantazjowac i wszyscy będziemy na tym zdrowsi
Na tym etapie nawet nie wiem o czym Ty bredzisz.

Czy chcę wymiany po 15- tu piłkarzy co okienko? Nie, to się dzieje naturalnie kiedy kolejne Olejarki okazują się chu warte. Nie moja wina że nadal pakujemy się w kolejnych Sukiennickich. Czterech trenerów odstrzeliło Olejarkę, Starzyński kopie się po czole w rezerwach, Sukiennicki jest zapchajdziurą u Jopa. W wątku "Nasi piłkarze" kolejne talenciory dostają kopa.
Nie ma znaczenia co chcę, to się po prostu dzieje i jest naturalną konsekwencją polityki transferowej której tacy jak Ty kibicują. Nie mamy skautingu ani koncepcji jak podnieść jakość tego szrotu, więc ściąganie kolejnych Sukiennickich to palenie pieniędzmi w piecu.

I nie ma znaczenia czy Baena jest z drugiej czy trzeciej ligi, u nich jest pionkiem a u nas zakończył kariery w Wiśle Młyńskiego, Olejarki i Starzyńskiego. To samo tyczy się Alfaro i Carbo. Taki był sens mojej wypowiedzi.

Ale Ty jak ognia unikasz merytorycznego zmierzenia się z sensem moich wypowiedzi, czepiając się pierdół bo nie masz argumentów. Twoje oceny się skompromitowały.

Działasz jak radzieccy propagandziści którzy dyskredytowali książki Suworowa bo gdzieś tam pomylił średnicę śrubki w T 26. A że książka dotyczyła polityki ZSRR w czasie drugiej wojny światowej...

No więc my mieliśmy 17-u over 24 pilkarzy na kontraktach, w tym takie tuzy jak Łasicki, Sapała i Fazlagić będące tam tylko na papierze, a Baena kopał się po czole w drugiej, nie trzeciej lidze. Ale nadal to ja mam rację, nie ma to znaczenia dla sensu moich postów.

Ściąganie młodych pseudotalentów tak jak my to robimy nas zabija. Musimy wg. właściciela awansować bez wzmocnień, co jest bardzo mało prawdopodobne. Ciekawe co będzie się działo jak nie awansujemy? Jeśli Sukiennicki nie zastąpi Carbo mimo że podobno jest bardziej dynamiczny, Uryga, Biedrzycki i Jaroch będą nadal odwalali komedię w obronie a na ławce będą siedzieć piłkarze drugo i trzecioligowi.

Cóż, poczekamy, zobaczymy. Bo pewnie w tym sezonie nie awansujemy.

P.S. Poszukaj czy gdzieś nie napisałem że Sukiennicki nie był najgorszy na boisku. Bo napisałem. Będziesz miał kolejny "fact check" do kolekcji.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.01.2025 o godz. 16:43.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując