Piknik1906 napisał(a):

(...)
PS. Słuchając relacji z walnego zauważyłem, że prezes Królewski odnosił się do opublikowanej w internecie analizy zadłużenia. Potem zorientowałem się, że to efekt przeklejenia mojej skromnej twórczości z forum na X’a. Nie będę wchodził w ogólną polemikę z panem prezesem (który stwierdził, że raport jest nieprofesjonalny), ale odniosę się do jednej rzeczy. A mianowicie zarzutu o nie uwzględnienie inflacji. Rzeczywiście operuję na liczbach bezwzględnych i rzeczywiście czym innym jest milion złotych dzisiaj a czym innym był w 2018 roku. Tyle, że jeśli mielibyśmy tą inflację uwzględniać to wszędzie. Również przy analizie przychodów. I wtedy nie można by było powiedzieć, że Wisła generuje w I lidze przychody wyższe od tych z ekstraklasy. Trzeba by napisać, że generuje przychody realnie wyraźnie niższe. Tak naprawdę zresztą z standardowej ligowej działalności generuje również nominalnie zdecydowanie niższe bo na oko większość zwyżki zaraportowanej w ubiegłym sezonie jest związana z Pucharem Polski. W szczegółach przeliczę i opiszę to jak znajdę trochę więcej czasu.
|
Robisz super robotę i z niecierpliwością czekam na kolejne Twoje wyliczenia.