Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.12.2024, 12:25
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Poczekamy z ocenami Kutwy przynajmniej do końca sezonu. Szklanka jest do połowy pusta, bo jednak poprzeczka była zawieszona bardzo nisko. Tak nisko, że aż smutno.

Pozyskanie bramkarza młodzieżowca było priorytetem. Zanim wysłałem odpowiedź podałem całą listę niepotrzebnych transferów, ale skreśliłem pozostałych i zostawiłem tylko Ratona. Bramkarz to tak naprawdę relatywnie najtańszy i najłatwiejszy transfer do wykonania. I najsensowniejszy. Nie stać nas na młodzieżowe 8, 10 czy skrzydłowych, którzy dawaliby to co nasi zagraniczni najemnicy. Ogólnie w Polsce produkuje się homeopatyczne ilości piłkarzy, nadających się do naszej taktyki.
Bramkarz-młodzieżowiec to priorytet całej pierwszej ligi i połowy Ekstraklasy.
Czy bramkarz jest najtańszy i najłatwiejszy do obsadzenia? Nasze perypetie pokazują coś zgoła przeciwnego.

A co do Kutwy to tak, o to właśnie chodzi żeby wygrać rywalizację. I nie jest tak że w Wiśle trzeba rywalizować z reprezentantami Polski na swoich pozycjach. To nie czasy Kasperczaka. Wszystko się zgadza, droga do pierwszego składu otwarta na oścież - tylko dla większości pseudotalentów taki Kiss czy Carbo to jest mur nie do przebicia. I to świadczy tylko o tym jak kretyńską polityką jest ściąganie młodego szrotu. Ściągamy miernoty odstrzelone przez większość klubów Ekstraklasy z lepszym skautingiem.

Taki przykładowy Karherop (bo takich jak on jest niestety wielu) ma wszystko na odwrót. Chce żeby Starzyński grał zamiast Baeny bo mu jedno zagranie wyszło i rzekomo ma potencjał. Otóż nie - gdyby Starzyński miał potencjał to by takiego Baenę, Kissa czy Duarte posadził na dupie, w najgorszym wypadku byłby pierwszym wchodzącym. W Wiśle te młode miernoty rywalizują (poza pojedynczymi przypadkami typu Rodado) ze SZROTEM który został odstrzelony z poważnej piłki. I są zbyt słabi żeby nawet podjąć rywalizację...

Starzyński na tle pierwszoligowych rywali wyglądał katastrofalnie - a i tak był przez takiego Karheropa pchany do pierwszego składu. Zamiast tego trafił do rezerw i chcą go wypożyczyć. Materiał do przemyśleń.

Ale wincyj młodych talentufff...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.12.2024 o godz. 21:06.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując