Wyświetl pojedynczy post
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.12.2024, 15:25
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Tak kontynuując nawias - w ostatnim czasie w mediach mamy informacje o Śląsku Wrocław i negocjacjach z Westminsterem, przywołanym ŁKS-ie, w który wchodzi lokalny przedsiębiorca, Cracovii szykowanej do sprzedaży przez fundusz, Pogoni (Mroczek) negocjującej z Haditaghim czy Koronie (miasto) prowadzącej "zaawansowane rozmowy" z bliżej nieokreślonymi dwoma zainteresowanymi inwestycją podmiotami.
... Ale czy ktoś słyszał o tym, żeby Królewski prowadził jakąkolwiek działalność, która wykraczałaby poza to, że "ludzie wiedzą", że Wisła jest (teoretycznie) do sprzedania? Bo ja nie.
Myślę, że jest to efektem naszej pozycji na rynku.
Na pewno w takim Sląsku czy Koronie, w momencie realnej oferty, samorządy dokonają odpowiednich "operacji finansowych" aby ulzyć inwestorowi.
Idąc dalej, popatrzmy na cracovię, tu po zapowiedzianym dokapitalizowaniu potencjalny kupujący dostanie klub bez żadnych (nomen omen) garbów.
Pewnie inwestor będzie musiał wydać na zakup dobre kilkadziesiąt milionów ale w zamian otrzyma klub "na plus", nieruchomości (m.in Rączna) i potencjał ekstraklasy.

A my? Nawet jakby udało się komuś kupić za złotówkę to na wejściu ma do spłacenia długów na pewnie 50 mln. Owszem, jakby właściciele/pożyczkodawcy umorzyli swoje należności to byłoby łatwiej, ale, mam poczucie, że na to się nie zanosi
Więc kto ma się do nas zgłosić?
Odpowiedz cytując