Watts napisał(a):

wydaje mi się to bardziej realistyczne niż liczenie na to, że polska piłka po odcięciu kroplówy z samorządów uzdrowi się sama
natomiast nie dowiedziałem również się od ciebie, jakie byłyby skutki czegoś takiego
co do niewydolności, nie uznaję tego za jakiś koronny argument, ale uśmiechnąłem się bo każdy z wymienionych klubów w XXI wieku grał w pucharach, a dwa były mistrzem Polski 
a jak samorząd buduje prywatnemu inwestorowi infrastrukturę za setki milionów złotych, to to jest kapitalizm czy komunizm? może jednak życie nie jest takie zero-jedynkowe jak się wydaje programistom?
|

"Grały w pucharach". "Zdobyły mistrzostwo Polski".
Czy Ty masz nas za debili? Uważasz że nikt nie wie na jakim poziomie rywalizują nasze kluby w pucharach, a wyżej wymienione w szczególności?
Wiesz ile jest warte sportowo mistrzostwo Polski?
Skutki odcięcia kroplówki krótkoterminowo będą nikłe. Kilkanaście klubów zbankrutuje, kilku leszczy z zagranicy nie zarobi za kopanie się po czole, w pucharach nadal będą się liczyć prywatne Legia, Lech i Raków, przy czym pisząc "liczyć się" mam na myśli wejście do grupy trzeciej kategorii europejskich pucharów raz na kilka lat.
Długoterminowo - na miejsce upadłych podmiotów wejdą zdrowsze, w tym te które zarabiają na szkoleniu.
Popularność ligi będzie jaka jest i jaka była przed Canal+.
Jesteśmy na dnie i się tam zakopujemy. Złodziejstwo nie popłaca.