Wyświetl pojedynczy post
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.12.2024, 11:48
wolfy napisał(a):Wyświetl post
@Watts - tak, pompujmy dziesiątki milionów publicznych pieniędzy (sama Lechia dostała w tym sezonie 10, Piast upomina się o 15, patologii w Śląku i Zabrzu nie zamierzam nawet poruszać, bo o Wocławskim Zoo sponsorującym piłkarzy wie cała Polska) w niewydolne i patologicznie zarządzane kluby, na pewno dogonimy w ten sposób światową piłkę

Nawet nie chce mi się tego komentować, nie ma sensu.
wydaje mi się to bardziej realistyczne niż liczenie na to, że polska piłka po odcięciu kroplówy z samorządów uzdrowi się sama
natomiast nie dowiedziałem również się od ciebie, jakie byłyby skutki czegoś takiego
co do niewydolności, nie uznaję tego za jakiś koronny argument, ale uśmiechnąłem się bo każdy z wymienionych klubów w XXI wieku grał w pucharach, a dwa były mistrzem Polski

Cytat:
Mamy dwa systemy: kapitalistyczny z Wisłą, Legią, Lechem, Cracovią, Rakowem i PRL-owski, utrzymywany z lokalnych budżetów. O jakich preferencyjnych warunkach piszesz? Bo klub który musi sam na siebie zarabiać nie odrzuci oferty z widzimisię prezesa z politycznego nadania?
a jak samorząd buduje prywatnemu inwestorowi infrastrukturę za setki milionów złotych, to to jest kapitalizm czy komunizm? może jednak życie nie jest takie zero-jedynkowe jak się wydaje programistom?
Odpowiedz cytując