Drozd napisał(a):

Dobra dobra mistrzu ironii.
O Jamesie też wypluwasz ironiczne posty. Bardzo na miejscu w jego sytuacji.
To nie miasta czy politycy mają decydować. Tylko PZPN bo on ustala zasady. Niech sobie miasta dopłacają na młodzież sprzęt czy infrastrukturę, ale nie na przepłacanie piłkarzy.
Pitolisz o populizmie, to jest argument równie debilny jak łatka "teorii spiskowej". Już w biblii pisze "Na początku było słowo". Żeby coś zmienić najpierw trzeba patologię uświadomić robi się to właśnie mówieniem o niej. Teraz są wybory na prezesa. Bogatych miast, które mogą przepłacać nie jest więcej niż tych przeciętnych. Wszystkim będzie zależeć na ograniczeniu takiego Płocka, Lubina, czy Wrocławia.
Trzeba takie inicjatywy wspierać, a nie kretyńsko ironizować i bredzić o populizmie.
|
Pamięć krótka. Przypomnieć kto ironizował nerkę Dudy? Zresztą sam zapracowałeś sobie na miano forumowej Dr. Queen.
PZPN? Ten PZPN, która za czasów Kuleszy jest mega zbratany z polityką? Ten Kulesza, któremu jest nie po drodze z Nitrasem i za plecami bombarduje jego ustawę (skąd inąd idiotyczną, ale to temat na inną rozmowę).
Ta patologia nie jest uskuteczniana pokątnie, tylko wszyscy o niej doskonale wiedzą, zgadzają się na nią i wręcz popierają. Bo daje głosy.
Dobrze, ja tą inicjatywę popieram. Tylko, że ja nic nie mogę. Królewski też uja może. Nawet Ty wszechwiedzący Drozdzie gówno możesz.