Wyświetl pojedynczy post
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.11.2024, 23:34
Cytat:
Co wypracowano? Są rezerwy, które awansowały, zgodnie z ostatnim raportem na wypłaty idzie około 50% przychodów co jest rewelacyjnym wynikiem. Podpisano Rodado na 3 lata, Carbona 2, Dude, Kutwe, Letkiewicza. Doprowadzono do realnej rywalizacji o miejsce w pierwszym składzie. Systematycznie odchodzą piłkarze na sztukę, obciążający budżet. Graliśmy w pucharach pierwszy raz od 12 lat, wypadliśmy nadspodziewanie dobrze. Na wiosnę mamy realne szanse powalczyć o awans we wtorek się okaże czy również o obronę PP. Drużyna gra na tyle efektownie że kibice chętnie chodzą na mecze. Jednym słowem staczanie się zostało zatrzymane, teraz czas na rozwój.

Chodzi mi o coś innego rodzaju. To o czym piszesz można nazwać po prostu zarządzanie klubem, dobrymi decyzjami w tym zakresie. Ja mam na myśli fundamenty klubu, które pozwolą myśleć o czymś więcej, rozwijać go. Mioduski jak przyszedł do Legii to pierwsze co powiedział, to że musi zrobić porządną bazę treningową, bo to będzie projekt egzystencjalny dla klubu; Jakubas, zbudował ileś tam boisk różnego rodzaju dla Motoru. A tu co się wydarzyło? Czy były czynione jakieś próby pozyskiwania dofinansowań, zakupu ziemi, budowy ośrodka? Przez 2-3 lata, a ogólnie od 2018 i wejścia trio całkowicie przespano ten temat. Wisła żyje od meczu do meczu, jak się wygra to jest dobra atmosfera jak się przegra to wszyscy won, tak się nie da na dłużej. Ja wiem, że kasa pusta i bez inwestorów itp. ciężko będzie wejść na inny poziom, ale czy zrobiono wszystko aby ich pozyskać czy po prostu komuś się podoba rola w jakiej się znalazł..
Odpowiedz cytując