Wyświetl pojedynczy post
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.11.2024, 21:26
viktor56 napisał(a):Wyświetl post
Tak z ciekawości, do posta powyżej, o co to chodzi z tym Hutnikiem? To są jakieś sprawy kibicowskie, że powinno się tu Kaliszowi kibicować? Nie mam takiej wiedzy, bo mnie nigdy nie obchodziły tematy pozapiłkarskie, natomiast zawsze miałem poczucie, że jako krakowianin, jak tylko Wisła nie gra, to kibicuję wszystkim klubom z miasta, czy nawet z południa Polski, bo po pierwsze, silna piłka w mieście zwiększa zainteresowanie, ściąga talenty, promuje Kraków, a po drugie, tożsamość lokalna była dla mnie zawsze bardzo istotna i postrzegałem te zespoły jako drużyny z mojego miasta, czy regionu. Już nie mówiąc o tym, że mam znajomych i za tymi i za tamtymi, dziadek mój jeszcze w latach 50 chodził regularnie nie tylko na Wisłę, ale i na Garbarnię, i gdzie tam jeszcze, a ja osobiście, mimo, że od małego dziecka chodzę na Wisłę, to i na Cracovię mi się zdarzyło dla towarzystwa iść raz czy drugi. Chciałbym dożyć kiedyś normalizacji sytuacji w mieście jak o to chodzi, za dużo jest w tym wszystkim niepotrzebnych, negatywnych emocji.
Dobrze się czujesz? Jeb...c żydów i gumioróe. D...a z cb a nie kibic Wisły, jak chodzileś również na drugą stronę Błoń.
Nigdy nie splamiłbym się hańbą, że moja noga stanie w kauflandzie.
Odpowiedz cytując