|
Tak, zgadzam sie Karherop (rzadko, ale sie tym razem zgadzam). Jednoczesnie widac u niego dobra kontrole nad pilka, kreatywnosc, dobre podanie prostopadle, dobre ustawianie sie.
To juz sa takie podstawy, ze moze z niego byc niezla 8. Oczywiscie tutaj bedzie na forum krytykowanie wszystkiego i wszystkich, bo mamy mierna szkolke, ale akurat w tym przypadku ta krytyka jest chybiona.
Tak jak jechalem po Kutwie jak gral na 6 czy 8, tak samo uwazam, ze SO to jego pozycja. Swietnie sobie radzi, a te inklinacje, ktore sprawialy, ze Moskal stawial go na 6 czy 8 sa wystarczajace, zeby jako SO robil roznice idac z pilka do przodu.
Troche tu bylo krytyki ze na duzym ryzyku mijal napastnikow. Ja tam nie widzialem ryzyka tylko zaplanowane i pod kontrola akcje. Chcial zyskac teren a nie wykopywac pilke na oslep. To bardzo duza wartosc. Troche mi Kutwa przypomina Kiwiora, bo tez potrafi dobrze pilke wprowadzic do przodu. Uwazam, ze na ten moment Kutwa to pierwszy wybor. Bardzo ciekaw jestem jakby wygladala para Kutwa-Coley.
Ale wracajac do Kutwy. To co musi jeszcze poprawic to, ze ma tendencje do lamania linii spalonego. I jak to poprawi to ja nie pamietam kiedy mielismy tak dobrego mlodego SO.
|